2010. április 12., hétfő

Krémsajtos csirketekercs tejszínes kukoricaágyon

Többször írtam már, hogy bármit rakjak is az asztalra, a család minimum egy tagja biztosan fanyalogni kezd. A palacsintán kívül nemigen van étel, ami mindenkinek megfelelne -ráadásul azelőtt is mindig van valami leves, és gyanítom, nem kreáltak még olyan levest a földkerekségen, ami nálunk ötből ötöt boldoggá tenne.
Na, ezért szívmelengető ez az étel. Mert az evés hangjain kívül csak néha hangzott el egy-egy mondat, ilyesmik: "Nekem ízlik.", "Ez finom.", "Ilyet máskor is csinálj!".
És hát nem mintha valami nagy különlegesség lenne, de kivételesen a recept az én agyamból pattant ki.


Krémsajtos csirketekercs tejszínes kukoricaágyon

Hozzávalók: 3 csirkemell, 1 tubus krémsajt, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk lestyán, 1 kg mirelit csemegekukorica, 1 ek keményítő, 5 dkg parmezán, 10 dkg eidami sajt
Elkészítés: a csirkemelleket vékony szeletekre vágom -mellenként lesz 4 nagy szelet, és a két kis lifegő részt is szétnyitom filézőkéssel. A szeleteket kicsit megklopfolom (folpack-kal letakarva, hogy ne csapja össze a húslé a pultot), majd visszafogottan sózom.
A krémsajtot kikeverem a  lestyánnal és az összezúzott fokhagymával. A hússzeletek egyik oldalát vékonyan megkenem vele, feltekerem, és a tekercseket fogpiszkálóval megtűzöm.
Egy jó minőségű teflonserpenyőben pici olajon átforrósítom a kukoricát -nem kell megpárolni, épp csak addig süssük, míg felenged-, természetesen picit meg is sózom, majd egy cseréptál alján elterítem.
A megmaradt krémsajtot elkeverem a tejföllel, tejszínnel és a keményítővel, és a kukoricára öntöm.
A serpenyőt egy papír törlőkendővel tisztára törlöm, és legnagyobb lángon félujjnyi olajat forrósítok benne. Amikor már serceg, beleteszem a hústekercseket és aranybarnára sütöm őket. Ez nagyon gyorsan elkészül, és bármilyen rossz hír, de akkor csináljuk jól, ha az olaj körös-körül mindent összeköp. Természetesen ezt a kellemetlen részt el lehet hagyni, de a végeredmény élvezeti értéke sokat csökkenne.
A húsokat a kukoricaágyra pakolom, ráreszelem a sajtokat és fél órára bedugom a 180 fokos sütőbe.
Mi hagyományos uborkasalátát ettünk hozzá.

8 megjegyzés:

  1. Guszta nagyon, az étlapra félvettem :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki. Ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. De gyönyörű...Imádom az ilyen kajákat!
    Ha nem haragszol el is viszem a receptet!!! Ja de jó, úgy örülök!! Ilyet kerestem!

    VálaszTörlés
  4. Ottis, ha hiszed, ha nem, mikor csináltam, eszembe is jutott, hogy ez olyan "ottisos" étel. :)

    Családi tűzhely, Andi, remélem, ízleni fog!

    VálaszTörlés
  5. Fantasztikus finom lett! Bár lestyán hiányában kakukkfűvel készítettem. Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!

    VálaszTörlés
  6. Rita, nagyon kedves vagy, hogy visszajeleztél, örülök, hogy szerettétek! :)

    VálaszTörlés
  7. MEGCSINÁLTAM HUSVÉTRA,MAJDNEM ÖSSZEVESZTEK A MARADÉKON PEDIG ELÉG VÁLOGATÓS A CSALÁDOM NAGYON FINOM

    VálaszTörlés