2011. április 19., kedd

Ica-süti


Ica néni volt az a szomszédból, aki kóstolót hozott nekünk ebből a sütiből. Leginkább Máté nehezményezte nagyon, amikor elfogyott. "Kérek még Ica-sütit!"-morogta, a sütin pedig rajta is maradt ez a név, Ica néni nem kis büszkeségére.
Amikor reprodukáltam, és a kész kiflicskék már a tálcán hűltek, Máté kihasználta, hogy a család a kertben van és ő a "mennyországban" maradt: a konyhában, két nagy tálcányi Ica-süti társaságában. Amiből maradt is másfél tálcányi. :) "Csak egy kicsit csócsáltam!"-mondta apának, amikor az leleplezte.


Ica süti

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált dió (vagy mandula, mogyoró), 1/2 csomag sütőpor, a forgatáshoz porcukor és vaníliás cukor
Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
Ujjnyi vastag, 5 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, kifli alakúra hajlítjuk.
180 fokon 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.
Még forrón vaníliás cukorral elkevert, átszitált porcukorba forgatjuk.

3 megjegyzés:

  1. Ezt nagyon szeretjük mi is, nálunk a neve vaníliás kifli de a recept szinte megegyezik.

    VálaszTörlés
  2. Igen, gyanítom én is, hogy ugyanaz lehet, amit hókiflinek neveztünk anno. :)

    VálaszTörlés