Naivan azt gondoltam, hogy ennyi gombócból csak marad fotóznivaló. Hát nem maradt.
Annyira viszont nem vagyok naiv, hogy ne tudnám, ezentúl nálunk a túrógombócból nem maradhat ki a fehércsokoládé. Szuper együtt!
Egyébként meg -a fényképre visszatérve- úgyis kiugrott volna a szemetek, ha ki akartátok volna silabizálni a fotón, hogy a kettévágott gombócon hol végződik a fehér gombóc és hol kezdődik a fehér fehércsoki... Úgyhogy csak kíméletességből nem fotóztam. De ha legközelebb ilyet eszünk és köcsög hangulatban leszek, csakazértis lefényképelem nektek!!! :)
Fehércsokival töltött túrógombóc
Hozzávalók: 500 g tehéntúró, 2 ek zsemlemorzsa, 2 ek liszt, 2 ek búzadara, 2 tojás, 3 ek cukor, 2 nagy csipet só, 4 dl tejföl, 2 csomag vaníliás cukor, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 3/4 tábla fehércsokoládé
Elkészítés: A túrót villával jó alaposan áttöröm, összedolgozom a tojással, cukorral sóval, majd a liszttel, zsemlemorzsával, búzadarával is. A három utolsóból a tojás méretétől függően elképzelhető, hogy valaivel több vagy kevesebb kell, annyit tegyünk bele, hogy szépen formázható, lágy masszát kapjunk.
A fehér csokit feldaraboljuk -nekem a 6X4-es felosztású táblából 16 szelet kellett elfelezgetve, ezzel 32 diónyi gombockát töltöttem meg.
A gombócokat lobogó sós vízben több adagban megfőztem úgy, amikor a víz színére feljöttek, szűrőkanállal kiszedtem és lecsepegtettem őket.
Kevés olajonpár kanálnyi morzsát ropogós aranybarnára pirítottam.
A gombóckákat a tányéron megszórtuk morzsával, megszitáltuk porcukorral és vaníliás tejföllel meglocsolva bekebeleztük.
Szia!
VálaszTörlésJól hangzik, ma este kipróbálom. Nem kell állni hagyni, rögtön főzhető?
Köszi,
Andi
Nem árt meg neki főzés előtt negyed óra pihi! :)
VálaszTörlés