2011. december 22., csütörtök

Kókuszcsók és csók Mindenkinek!


A tervezett nagyszabású megakekszesdobozfeltöltőakció meghiúsult, szenya gyomorforgató vírusok kitartó támadása folytán. Sebaj, most annak is szívből tudok örülni, hogy tegnap már nyugodt szívvel és gyomorral kanalazgattuk a gyógyító leveskénket. :) Mire eljön az idő, már a kacsamellre is felkészültek leszünk!

Így a fotón a keksz körül szaladgáló Mikulást nézzétek el nekem, valóban azt jelenti, amit sejtet: ezt a sütit hetekkel ezelőtt ettük. Ha van kedvetek igazán karácsonyit olvasni tőlem, a Lexi.hu-n megjelent egy cikkem az igazán ünnepélyes Karácsonyi menü "Hogyan éljük túl a nagy zabálást" jeligére cím alatt, ajánlom szeretettel!

Én az ünnepi szabimat ezzel meg is kezdem (jelen posztolási gyakoriságomat tekintve ez senkinek nem fog súlyos hiányérzetet generálni :), és kívánok Mindannyiótoknak nagyon boldog, pihenős karácsonyt!


Kókuszcsók csokidarabkákkal

Hozzávalók: 5 tojásfehérje, 1 csésze cukor, 1 csipet só, 1 evőkanál ecet, 15 dkg kókuszreszelék, 10 dkg összeaprított csokoládé
Elkészítés: A kókuszt száraz serpenyőben megpirítottam egy picit és hagytam kihűlni.
A fehérjéket lágy habbá vertem, majd a cukorral, ecettel, sóval tovább vertem, majdnem keményre. Végül kanállal beleforgattam a kókuszt és a csokit.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal kis halmocskákat raktam és 130 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöttem. Így a végeredmény nem száraz, hanem puha, ruganyos habcsók. (Aki hagyományos ropogós habcsókot szeretne, alacsonyabb hőfokon hosszabb ideig szárítsa.)

1 megjegyzés:

  1. Szívemből szól a lexi-s cikked! :) Szép ünnepeket, és magunknak gyakoribb posztokat az új évre! :)

    Ági

    VálaszTörlés