2010. január 24., vasárnap

Fűszeres-sárgarépás lencseleves

Ismét egy kiadós téli eledel, a lencseleves egy kellemes verziója.


Fűszeres-sárgarépás lencseleves

Hozzávalók: 20 dkg lencse, 15 dkg füstölt sonka, diónyi gyömbér lereszelve, só, 1 kk összetört koriander, 1 sárgarépa durvára reszelve, 1 ek almaecet, 1 kk kurkuma, 2 gerezd fokhagyma összezúzva
Elkészítés: A lencsét előző este beáztatjuk.
Másnap leszűrjük a levét, majd 8 csésze vízben feltesszük főni a sonkával együtt. Pár perc múlva kóstoljuk meg, ha a sonka nagyon kevés sót eresztene, sózzuk meg picit és kis lángon főzzük 30 percig.
Ezután adjuk hozzá a répát, ecetet, gyömbért, koriandert, kurkumát, főzzük további 15 percig.
Végül adjuk hozzá a fokhagymát, ha kell, sózzuk, és főzzük még 5 percet.
(Inspiráció: Kreatív konyha -Levesek c. könyv)

3 megjegyzés:

  1. A héten épp lencselevest terveztem főzni, és kerestem hozzá egy tuti receptet. Ez nagyon megtetszett, ki fogom próbálni!köszi!

    VálaszTörlés
  2. Már régóta keresek egy pikáns lencselevest! Tökéletes téli vacsora szerintem, nagyon jól hangzik, úgyhogy ki fogom próbálni mindenképp!

    VálaszTörlés