2011. június 8., szerda

"Negyedkilós" süti


Becsületesebb nevén túrós rudacska, de nekem már csak negyedkilós marad, mert neki köszönhetem, hogy megtörtént a lehetetlen.
Amikor ugyanis az ovis évzáró bulin Ancsi anyukáját nyaggattam a receptért, ő közölte, nem írja le, csak elmondja, mert meg tudom jegyezni. Rávágtam, hogy LEHETETLEN!
És mégsem volt az, ha elolvassátok a hozzávalókat, rájöttök, miért. :)




"Negyedkilós" süti

Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg margarin, 25 dkg liszt, 1 tk só, 25 dkg sajt, 1 kis tojás a kenéshez
Elkészítés: A margarint elmorzsolom a sóval elkevert liszttel, majd hozzágyúrom a túrót, és a tésztát 1 órára hűtőbe teszem.
Fél centisre nyújtom, lekenem az elhabart tojással, csíkokra, vagy bármilyen amorf alakzatra kaszabolom, megszórom reszelt sajttal és 180 fokon aranyszínűre sütöm.
Lehet szorosan pakolni a tepsire, nem nagyon nő meg.

És olyan finom, hogy a félkilós süti név jobban illene rá!

2 megjegyzés: