Hétvégén süti nélkül, az már tényleg nem embernek való! :) Ha törik, ha szakad, valahogy bele kell csempészni a sütést az időbe.
Ezúttal improvizáció történt, az ihletet a grillezésből kimaradt ananász adta, a mélyhűtőben felhalmozódott tojásfehérjemennyiség pedig könyörög, hogy használjam már el. A plébános szelet hófehér, kókuszos tésztájára esett a választásom, de ezúttal ananászkrémet kentem rá, és jelentem, sikerült überelni az eredetit: igazi nyári süti, abbahagyhatatlan.
Ananászkrémes kókuszsüti
Hozzávalók: 7 tojásfehérje, 30 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék, 4 ek liszt, 1 vaníliás pudingpor, fél doboz körcikkes konzervananász és 3 dl a levéből, 2 dl tej, 3 ek cukor, 10 dkg vaj
Elkészítés: A fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és addig verjük tovább, míg szép fényes, kemény hab nem lesz. Ekkor beleforgatjuk a kókuszt és a lisztet, kivajazott tepsibe simítjuk és 180 fokon 40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel, ananászlével és cukorral, majd sűrű krémmé főzzük. Amikor teljesen kihűlt, a puha vajat habosra keverjük és kanalanként beleforgatjuk a pudingot. Az ananászt nagyon apróra vágjuk, a krémbe keverjük és a krémmel bevonjuk a süteményt.
Hidegen az igazi!
1 megjegyzés:
Ezt a sütit sima vaníliakrémmel ismertem, de nagyon jó ötlet az ananászt is belecsempészni!Mindenképpen kipróbálom:)
Megjegyzés küldése