2010. június 14., hétfő

Cseresznyés zabpelyhes morzsa

Gyümölcsös desszertekben nálam egyértelműen mindent visznek a morzsák.
Ezúttal a rengeteg esőtől szétcsattant cseresznyeszemek szinte kellették magukat, hiszen sérülten már nem voltak annyira étvágygerjesztőek, pedig az ízükből semmit sem vesztettek így, csak a küllemükből.
A tetejükre Martha Stuart ihlette ropogós morzsaréteg került.

A tálkamennyiségnek a duplája is kevés lett volna, annyira finom volt. A legközelebbi IKEA-látogatásom alkalmával orvosolni fogom ezt a problémát.




Cseresznyés zabpelyhes morzsa

Hozzávalók 8 szufflés tálkához: kimagozott cseresznye (a fáról szedtem, nem mértem, magozás nélkül szűk kilónyi lehetett), 1/2 csésze (cup) + 4 púpozott ek liszt, 1/4 csésze barna cukor, 1/4 csésze + 8 ek fehér cukor, 1/6 szerecsendió finom reszelőn porrá reszelve, 1 nagy csipet só, 1 csésze zabpehely, 8 ek (kb. 12 dkg) hideg vaj
Elkészítés: A szufflés tálkákat bő feléig megtöltjük a kimagozott cseresznyével, csészénként 1 ek cukorral és 1/2 ek liszttel megszórjuk őket. Aki -hozzám hasonlóan- szereti, szórhat rá egy kis fahéjat is.
A többi hozzávalót kézzel vagy robotgéppel összedolgozzuk és legalább 1 fél órára behűtjük.
Ezútán a tálkák tetejére morzsáljuk és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
Tálalhatjuk cukros-vaníliás tejföllel vagy vaníliafagylalttal, de önmagában is tökéletes.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Isteni lehet. Nekem is van egy csomó punnyadó cseresznyém

Névtelen írta...

jajjjj, alig várom, hogy érjen a cseri, azonnal megcsinálom... :)