2010. június 1., kedd

Bacon-ben sült zöldspárga

A spárga a liliomfélék családjának tagja.
Szép.
Élmény a szemnek, élmény az ízlelőbimbóknak. És a fényképezőgépnemnek is.



Bacon-ben sült zöldspárga


Hozzávalók 2 főre: 1 csomag zöldspárga, minden 3 spárgaszálhoz egy szelet bacon, só, 1 dl sör, 2 ek friss citromlé
Elkészítés: A spárga elöregedett végeit letöröm, majd alaposan megmosom. Áztatom is, majd megy a bő sugárban folyó víz alá, legközelebb zuhanyozni is fog, mert még így is roppan néha egy-egy homokszem a bimbójában. (Spárgahomoktalanító trükkjeiteket hálásan venném! :)




3 szálanként körbecsavarom őket 1-1 szelet bacon-nel, sózom, ráfacsarom a citromlevet és aláöntöm a sört.




190 fokon 25 percig letakarva, majd további 10 percet fólia nélkül sütöm.
Tökéletes köretnek, önálló fogásnak vagy akár önkényeztetésnek.

2 megjegyzés:

Krisztina írta...

Megcsináltam tegnap ebédre! Isteni volt! Ill. férjuramnak előkészítettem még előző este, ő meg csak bedobta sülni és ámen...estére hagyott nekem két kis csomaggal. Nagyon finom lett!:)Puha és mégis roppanós...igazi gyors, laza és mégis nagyon finom vacsora is akár. Ja, pár szem gombát és paradicsomot mellédobtam, az is finom lett meggrillezve. Kriszta

VOKinga írta...

Nagyon jó lehetett más zöldségekkel párosítva! Követem jó példád, ha ki nem futok a spárgaszezonból. :)