2010. október 31., vasárnap

Cukkinis frittata-falatkák zöldsalátával

Lehet egy könnyű ebéd, vagy akár kiadós reggeli, vacsora.
Nagyon kellemes a kívül ropogós, belül lágy, krémes állag, nálunk egyértelműen befutó lett a recept.
Sosem főzök újságból, ez kivételes alkalom volt: az Éva magazin ehavi száma bujtott fel erre a hirtelen felindulásból elkövetett főzésre. Én meg tovább bujtalak titeket! :)


Cukkinis frittata-falatkák zöldsalátával

Hozzávalók: 2 kis cukkini (50-60 dkg együtt), 4 M-es méretű tojás, 12 dkg liszt, 1 csapott tk só, frissen őrölt bors, 15 dkg reszelhető sajt (trappista, eidami...), olívaolaj, 1 citrom, nagyszemű tengeri só, 4 adag saláta (ízlés szerint összeválogatott salátalevelekből és zöldségekből), 1 csomag mini mozzarella
Elkészítés: A cukkinit megmossuk, héjastul finomra reszeljük és papírtörlőn leszárítjuk.
A tojásokat kikeverjük a sóval, ízlés szerinti mennyiségű borssal, liszttel. Hozzákavarjuk a cukkinit és reszelt sajtot.
2 nagy serpenyőben kevés olajat forrósítok, evőkanálnyi adagokat teszek bele a masszából és kis lángon mindkét oldalukon aranybarnára sütöm a falatkákat. Papírtörlőre kiszedem őket.
4 tányérra szétosztom a salátát. A megmosott citromot hosszában elfelezem. Az egyik felét négy gerezdre vágom és a tányérokra helyezem -érdemes ezekből facsarni egy kevés citromlevet a tojásra, nagyon finom lesz vele. A másik fél citromot kifacsarom és 2 nagy csipet tengeri sót feloldok benne. Ezzel és olívaolajjal öntözöm meg a salátát és rászórom a mozzarellát.
Végül a frittata-falatkákat is a tányérra teszem és kezdődhet a lakoma!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Istenien néz ki, nagyon egészségesen! Imádom a cukkini frittatta ötletet, ki fogom próbálni!

ági írta...

Ma megcsináltam én is, mert olyan hívogató volt itt az oldalsávban... :)Isteni finom! És a legjobb, hogy sercperc alatt megvan! Szóval én mától imádom a cukkinis frittatádat! :)

VOKinga írta...

Nagyon örülök! :)

Anazar írta...

Pompás!!

Névtelen írta...

Isteni!!!! Szuper recept!!!! N.

VOKinga írta...

Örülök! :)