2009. szeptember 5., szombat

Gesztenyés golyócskák

Szépségversenyt nem fog nyerni, az biztos.
Viszont semmi nincs benne, ami Máté hosszú tiltólistáján jelenleg szerepel, így kárpótolja a kis édesszájú csokiimádómat a nehéz napokban. Egyetlen nagy hátránya, hogy rohamsebességgel fogy.


Gesztenyés golyócskák tej- és kakaómentesen

Hozzávalók: 1 csomag gesztenyepüré, fél csomag darált háztartási keksz, 3 púpozott tk karobpor, 10 dkg olvasztott margarin (tejsavót nem tartalmazó fajta), 1 ek folyékony méz, langyos víz
Elkészítés: A felolvasztott gesztenyét finom lyukú reszelőn lereszeljük, összekavarjuk a kekszdarával és a karobbal.
Hozzáöntjük a margarint és a mézet, összevegyítjük, majd szép apránként annyi vizet csöpögtetünk hozzá, míg gyúrható masszát nem kapunk.
A masszából apró golyócskákat gyúrunk, fogyasztás előtt egy órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések: