2010. június 9., szerda

Fokhagymás sajtkrémleves

Csupa jó van benne. Nagyon jó volt kanalazni is! :)



Fokhagymás sajtkrémleves

Hozzávalók: 1 nagy fokhagyma, 15 dkg sajt (edami, trappista vagy valami érettebb, ki milyet szeret), 2 szem krumpli, 1,5 l víz, só, bors, 2 dl tejszín, 2 tk keményítő
Elkészítés: A krumplikat meghámozom, felkockázom és felteszem főni a megsózott vízben.
Amikor a krumpli már kezd puhulni, fokhagymaprésen átnyomom a megpucolt gerezdeket és a leveshez adom.
Néhány percnyi főzés után botmixerrel simára mixelem.
Beleszórom a lereszelt sajtot és még egy kicsit átturmixolom, hogy teljesen sima és krémes legyen. Hozzáadom a tejszínt, borsozom és ellenőrzöm, hogy elég sós-e.
A keményítőt kevés hideg vízben feloldom és apránként adagolom a leveshez, csak addig, amíg eléri a számomra kellemes sűrűséget.

Nincsenek megjegyzések: