2008. augusztus 6., szerda

Kókusz forever!

Kicsi Vú bekókuszolta a gyümölcsleveseinket, és ez az íz eszembe juttatott egy régi kedves süteményt, amit aztán nem is sikerült kiverni a fejemből.
Nem könnyű annak, akinek legalább 100 kedvenc és kétszerannyi "szeretném megsütni" sütije van! Olyan ritkán kerül sorra mindegyik!

A plébános szelet hagyományos édesség, én azonban kicsit máshogy készítem, mert a krémjével nem voltam megelégedve, átalakítottam hát kicsit. A szemnek nem olyan csábító talán, de a hófehér kókuszos tészta olyan különlegesen finom benne, hogy ihaj.

Mielőtt a recepthez kezdenék, még egy körkérdés:
Én két olyan édességet ismerek, amelyek egyházi méltóságokról lettek elnevezve, ezt és a kardinálist -mindkettő rajongásom tárgyát képzi.
Tudtok esetleg több ilyet is?


Plébános szelet

Hozzávalók: 7 tojásfehérje, 30 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék, 6 evőkanál liszt, 4 tojássárgája, 3 evőkanál keményítő, 2 dl feketekávé, 2 dl tej, 10 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor
Elkészítés: A tésztához a fehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, óvatosan belekavarjuk a kókuszreszeléket és a lisztet, 180 fokon addig sütjük, míg a teteje pirosas pírt nem kap (kb. bő fél óra).
A krémhez a sárgájákat kikeverjük a liszttel és a folyadékkal, sűrű krémmé főzzük. A vajat a cukorral simára dolgozzuk, majd apránként a kihűlt krémhez kavarjuk.
A tésztát bevonjuk a krémmel.
Behűtve fogyasszuk!
Ízlés szerint bevonható csokoládéval.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Püspökkenyér :)

Névtelen írta...

Barátfüle.

De sajnos úgy tűnik, hogy ez csak kapufa :)

http://nol.hu/cikk/104810/

Alexandra írta...

Kedves Anyamanya!

Érsek szelet. :)
Recept pedig Gittától:
http://www.egeszsegesmegoldasok.hu/Ersek_szelet_4545ozrvbf21465utg.html

További jó gyűjtögetést! A blogod nagyon hasznos, szívet derítő, szemet gyönyörködtető!

VOKinga írta...

Köszönöm!
A kedvességedet is! :)