2009. június 6., szombat

Heti menü

Az ovinak vége -júniustól összevont csoportok vannak, én ilyenkor már megtartom magamnak a gyerekeket-, így mostantól sokkal inkább számításba kell venni a menü tervezésénél a kényes gyerekízlést, mert a két nagy közel sem olyan jó evő már, amilyen másfél évesen volt, mint jelenleg Máté. Ha mindenkinek kedvére akarnák tenni minden nap, lényegében húson és palacsintán élhetnénk. Galád módon azonban főzök egyebet is, úgy állítva össze, hogy mindenkinek meglegyen legalább hetente egy-egy napon a boldogsága.

Heti menü (május 25.-31.)

Hétfő:
nem otthon ettünk
Kedd:
borsóleves betűtésztával, palacsinta
Szerda:
grillezett csirkemell, raclett, görög saláta
Csütörtök:
spagetti milánói szósszal
Péntek:
gombás-tejszínes szürke-marha pörkölt, tepsis újkrumpli
Szombat:
húsleves, gofri vaníliakrémmel és eperrel
Vasárnap:
hagymás-baconos csirkecomb, borsós barna rizs, spárga, aszalt gyümölcsök csokiba mártva desszertként

A napi kedvenc desszertünk pedig a zöldborsó, jobban lelkesednek érte, mint bármi más édességért. Leülünk a kertbe "piknikezni" és boldogan bontogatják ki héjukból a zsenge szemeket.

3 megjegyzés:

Renata Kalman írta...

Én is már várom, hogy itthon legyen mind... Az iskola még egy hét...

Itthonra viszont kell valami rendszer a napokba.

VOKinga írta...

Sokkal nyugisabb az élet, amikor nem kell reggel kilőni, ide-oda szállítani mindenkit, ugye? Az enyémek csak délelőttös ovisok, így épp csak 3 óra, és kezdődik a szállítmányozósdi újból.

Persze kicsit ovit kell ilyenkor csinálni az itthonból is, nagyon kell már nekik a kötött foglalkoztatás is -szakmai ártalom, hogy én ezt nagyon imádom. :)

Renata Kalman írta...

Nálunk is, a fiam csak fél 12-ig volt az oviban, most volt nagycsoportos. Az iskolás lányom szintén fél 12-ig, ha több órája volt, akkor tovább és plusz egy kör, visszamenni érte. Délutáni foglalkozásokra szintén: jönni-menni.
A két Kicsi eddig otthon volt.
A délelőtt épp csak a főzése volt elég...