2009. szeptember 15., kedd

Pink

Ha céklát látok, nem tudom megállni, hogy ne vásároljak belőle. Chili sült céklája tett függővé, azóta is készítem, leginkább ezt a nagyon egyszerű, a rózsaszínnek a konyhában igen ritkán előforduló árnyalatával büszkélkedő változatot.


Majonézes céklasaláta

Hozzávalók: 4-5 közepes céklagumó, 3 dl tejföl, 4 ek majonéz, 2 tk almaecet, 1 kk méz, 1 nagy csipet só
Elkészítése: A céklákat tisztára suvickolom, egyenként alufóliába bugyolálom őket, mielőtt lezárnám, mindegyikre szórok egy kávéskanálnyi sót és megöntözöm olívaolajjal. 200 fokon bő órát sütöm.
Amikor kihűltek, meghámozom a céklákat -viszonylag könnyen megválnak a bőrüktől. Ezután kis kockákra vágom őket.
A többi hozzávalóból tartármártást készítek és hozzákeverem a céklát, hűtőben legalább egy órát pihentetem tálalás előtt.

4 megjegyzés:

trinity írta...

Eszméletlen jó a színe!

Alíz, Erdélyből írta...

Bejelöltem, hogy alkalomadtán elkészítem, nagyon jónak tűnik és nagyon szeretem a céklát bármilyen változatban.

Unknown írta...

Kérdezném, hogy mihez passzol, s a gyerekek mennyire preferálják? (én imádom a céklát, de sajna nem sok elkészítési módot ismerek)

VOKinga írta...

Rita, jelenleg háromból egy imádja abszolút kedvence, egy belekóstol, egy pedig meg sem közelíti -bár ő az almán, hagymán és kukoricán kívül nem is nagyon eszik jelenleg zöldséget, gyümölcsöt.
Mi mostanában a húsételeket inkább salátával, köret nélkül esszük, szinte minden sült húshoz jól illik, rántott dolgokhoz is. Sőt, Máté és én még a reggeli-esti szendvicshez is bekapunk egy-egy tálkával, úgyhogy nem tart sokáig, bármennyit készítek is belőle. :)