2010. április 12., hétfő

Krémsajtos csirketekercs tejszínes kukoricaágyon

Többször írtam már, hogy bármit rakjak is az asztalra, a család minimum egy tagja biztosan fanyalogni kezd. A palacsintán kívül nemigen van étel, ami mindenkinek megfelelne -ráadásul azelőtt is mindig van valami leves, és gyanítom, nem kreáltak még olyan levest a földkerekségen, ami nálunk ötből ötöt boldoggá tenne.
Na, ezért szívmelengető ez az étel. Mert az evés hangjain kívül csak néha hangzott el egy-egy mondat, ilyesmik: "Nekem ízlik.", "Ez finom.", "Ilyet máskor is csinálj!".
És hát nem mintha valami nagy különlegesség lenne, de kivételesen a recept az én agyamból pattant ki.


Krémsajtos csirketekercs tejszínes kukoricaágyon

Hozzávalók: 3 csirkemell, 1 tubus krémsajt, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk lestyán, 1 kg mirelit csemegekukorica, 1 ek keményítő, 5 dkg parmezán, 10 dkg eidami sajt
Elkészítés: a csirkemelleket vékony szeletekre vágom -mellenként lesz 4 nagy szelet, és a két kis lifegő részt is szétnyitom filézőkéssel. A szeleteket kicsit megklopfolom (folpack-kal letakarva, hogy ne csapja össze a húslé a pultot), majd visszafogottan sózom.
A krémsajtot kikeverem a  lestyánnal és az összezúzott fokhagymával. A hússzeletek egyik oldalát vékonyan megkenem vele, feltekerem, és a tekercseket fogpiszkálóval megtűzöm.
Egy jó minőségű teflonserpenyőben pici olajon átforrósítom a kukoricát -nem kell megpárolni, épp csak addig süssük, míg felenged-, természetesen picit meg is sózom, majd egy cseréptál alján elterítem.
A megmaradt krémsajtot elkeverem a tejföllel, tejszínnel és a keményítővel, és a kukoricára öntöm.
A serpenyőt egy papír törlőkendővel tisztára törlöm, és legnagyobb lángon félujjnyi olajat forrósítok benne. Amikor már serceg, beleteszem a hústekercseket és aranybarnára sütöm őket. Ez nagyon gyorsan elkészül, és bármilyen rossz hír, de akkor csináljuk jól, ha az olaj körös-körül mindent összeköp. Természetesen ezt a kellemetlen részt el lehet hagyni, de a végeredmény élvezeti értéke sokat csökkenne.
A húsokat a kukoricaágyra pakolom, ráreszelem a sajtokat és fél órára bedugom a 180 fokos sütőbe.
Mi hagyományos uborkasalátát ettünk hozzá.

8 megjegyzés:

Ottis írta...

Guszta nagyon, az étlapra félvettem :-)

családi tűzhely írta...

Nagyon jól néz ki. Ki fogom próbálni.

Andi írta...

De gyönyörű...Imádom az ilyen kajákat!
Ha nem haragszol el is viszem a receptet!!! Ja de jó, úgy örülök!! Ilyet kerestem!

VOKinga írta...

Ottis, ha hiszed, ha nem, mikor csináltam, eszembe is jutott, hogy ez olyan "ottisos" étel. :)

Családi tűzhely, Andi, remélem, ízleni fog!

Ottis írta...

:-)

jita írta...

Fantasztikus finom lett! Bár lestyán hiányában kakukkfűvel készítettem. Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!

VOKinga írta...

Rita, nagyon kedves vagy, hogy visszajeleztél, örülök, hogy szerettétek! :)

Névtelen írta...

MEGCSINÁLTAM HUSVÉTRA,MAJDNEM ÖSSZEVESZTEK A MARADÉKON PEDIG ELÉG VÁLOGATÓS A CSALÁDOM NAGYON FINOM