2010. május 27., csütörtök

Epres triffle limoncelloval

Ha van olyan gyümölcs, amiért mindhárom gyermekem rajong, amit a ranglétrán talán még a csokival meg a palacsintával is megküzd (a "gyümölcs" kategória többi szereplője labdába sem rúghat mellette), az az eper.
Tökéletes, ahogy van, boldogan tömik magukba, ha pedig még szeretnénk kicsit emelni a luxust, meglocsolom egy kis fehér csokival.
Kivételes eset, hogy ennél a szintnél jobban feldolgozzam: a szezon kezdete óta ez az egyetlen édesség készült belőle, én kívántam meg.



Epres triffle limoncello-val

Hozzávalók: piskóta 4 tojásból (nem túl levegős fajta), 800 g eper, 2 ek méz, limoncello, 2 tojássárgája, 1 vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 4 ek cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejszín
Elkészítés: Az eper felét a mézzel nem túl simára turmixoljuk. A többi epret apró darabokra vágjuk.
A tojássárgáját simára keverjük a cukorral, tejjel, pudingporral, és kis lángon krémmé főzzük. Amikor elzártuk alatta a lángot, belekeverjük a vaníliás cukrokat és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt lágy habbá verjük.
A piskótát kis cafatokra tépjük.
A tál aljába terítjük a piskóta felét, jól meglocsoljuk limoncello-val, rásimítjuk az eperturmix felét, majd a puding felét, arra rászórjuk az eperdarabkák felét, s végül a tejszín felét. Ugyanígy elkészítjük a második réteget.
Fogyasztás előtt hagyjuk egy órát pihenni a hűtőben.
Ha gyerekek is kapnak belőle, a likőr helyettesíthető mézből és citromléből készült sziruppal.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodásan néz ki, remek lehet