2011. május 25., szerda

Csirkés fajitas

Végre rászántam magam, hogy emberes adag tortillát süssek -és hiába raktam tele a fagyasztót is, rövidesen süthetem a következő adagot.
Fanni közölte ugyanis, hogy ez a kedvencek listáján beelőzte a palacsintát és a második helyre tört fel, közvetlenül a túrós csusza mögé. Poci pedig elropogtat minden belecsomagolt zöldséget, amikre benemcsavart állapotukban rá nem nézne. Mi többiek csak szimplán imádjuk. :)
Csirkés fajitas


Tortilla hozzávalói: 1 kg liszt, 1 tk sütőpor, 2 tk só, 130 ml olaj, víz (amennyit felvesz, kb. szűk 6 dl)

Elkészítés: A hozzávalókat robotgépben nagyon lágy, ruganyos tésztává dagasztom (min. 5 perc), a vizet csak fokozatosan adagolva hozzá. 30-40 gömböcskét gyúrok belőle és vizes konyharuhával letakarva fél órát pihentetem. Ezután hajszálvékonyra nyújtom őket és száraz serpenyőben mindkét oldalukon megsütöm. Minden tortilla után kitörlöm a lepergett lisztet a serpenyőből, különben rövidesen égni kezd.


Töltelék hozzávalói: 1 nagy csirkemell, madras curry, só, római kömény, 16 szem koktélparadicsom, fél fej jégsaláta, 2 fej lilahagyma, 8 ek taco szósz, 2 dl tejföl, 2 nagy gerezd fokhagyma, csilipehely
Elkészítés: A csirkét vékony csíkokra vágom és sóval, curryvel, köménnyel fűszerezem. Vastag falú serpenyőben pici olajon 2 adagban megsütöm, oldalanként 2-2 perc alatt.
A zöldségeket megmosom, a hagymát felcsíkozom, a parikat negyedelem, a salátát centrifugázom és feldarabolom.
A tejfölt elkeverem a szétnyomott fokhagymákkal.
A tortillákat megkenem taco szósszal, szórok rájuk húst és zöldségeket, meglocsolom tejföllel, megszórom csilipehellyel és feltekerem.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta lett, szívesen megkóstolnám! A csirkehús vonzónak tűnik,mert bár ettem már de az nem nyerte el a tetszésemet.