2012. január 26., csütörtök

"Majdnem-tabbouleh"


Kimaradt ugyanis belőle a sok-sok petrezselyem, ami az általam ismert összes tabbouleh-recept egyik fő hozzávalója. A család nagyobbik része nyersen ezt a zöldfűszert sajnos nem szereti. Legközelebb felezem majd az adagot és a magaméba teszek.

Nagyon finom, laktató saláta, köreteknek sült húsok mellé vagy önmagában is fogyasztható.


Tabbouleh

Hozzávalók:12 dkg megfőzött, kihűtött bulgur, 1 citromsárga kaliforniai paprika, 12 szem koktélparadicsom, 1/2 kígyóuborka, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, maréknyi fekete olajbogyó, 1 csomag fetasajt, 1/2 citrom leve, olívaolaj, só
Elkészítés: A paprikát rövid csíkocskákra vágom, a paradicsomokat negyedelem, a kígyóuborkát hosszában megfelezem és feldarabolom, a vöröshagymát negyedelem és úgy szeletelem fel. A zöldségeket egy nagy tálban összekeverem a bulgurral. A fokhagymagerezdeket kés élével megroppantom és megpucolom, fokhagymanyomón átnyomom és a salátához keverem.
A citrom levében feloldok egy kávéskanálnyi sót. A salátát bőven meglocsolom olívaolajjal, lassanként, kóstolgatva hozzáadagolom a citromot -ebből csak annyi kell, hogy ne nyomja el teljesen a citromíz-, ha kell, utánasózom.
Végül óvatosan hozzáforgatom az olajbogyót és az apróra darabolt fetát.

Nincsenek megjegyzések: