2012. október 5., péntek

Mogyorós-csokidarabos zabkeksz


Igaz, hogy a fotón kábé úgy néz ki, mint valami fasírt, de egyértelműen ez a kedvencem az eddigi zabkekszek közül. Ropogós és mogyorós, nagyon. A mogyoróvaj minden sütinek jót tesz, ez TÉNY.

Biztosan emiatt súgta a belső hang, hogy duplaannyit tegyek bele, mint amennyi a receptben meg volt írva. Na jó, belső hang nem is volt, simán a feledékenység, meg is ijedtem, hogy most aztán elcsesztem egyet Martha tökéletes receptjei közül. Ne áruljátok el neki, de az átirat is tökéletes lett, úgyhogy ez már nálam így is marad. Aki nem hisz nekem, az megkapja a linket az eredetihez, tessék. :)


Mogyorós-csokidarabos zabkeksz

Hozzávalók: 3 és 1/2 csésze zabpehely, 1/2 csésze teljes kiőrlésű rozsliszt, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk sütőpor, 1/2 tk só, 1 és 1/2 csésze cukor vagy nyírfacukor, 225 g vaj, 260 g mogyoróvaj, 2 nagy tojás, 2 csésze durvára darabolt földimogyoró, 2 csésze durvára darabolt csokoládé

Elkészítés: A puha vajat és mogyoróvajat habosra keverem a cukorral, majd a tojásokkal. A darabolt mogyoró és csoki kivételével az összes többi hozzávalót a vajas keverékbe dolgozom, míg összeáll tésztává. Ekkor belegyúrom a mogyorót és a csokit is.


A tésztából diónyi gombócokat kerekítek és sütőpapírral bélelt tepsin kekszformára lapítom őket. 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készül el.


A keksz sajátossága, hogy másnaposan sokkal finomabb, mint frissen, ezt némi türelem és önuralom bevetésével mindenképp teszteljétek!

Nincsenek megjegyzések: