Finomabbnál finomabb körték kelletik magukat, lágyak, lédúsak, önmagukban is tökéletesek. Érdemes kihasználni ezt a bőséget, mert rövidesen itt a kőkemény télálló fajták rémuralma!
Íme egy finom körtés sütemény, ami nélkülöz minden macerát, összedobni legfeljebb 10 perc. Szokás szerint Nigellától.
A többi hozzávalót multimixerben összedolgozzuk és a körtére kenjük.
200 fokon 25 percig sütjük, alsó rácson. Krémes, mint egy brownies.
Sütő és sütő közt különbség van, én legközelebb csak 20 percet adok neki, mert így már inkább morzsálódós lett. Nagyon finom tészta!
Íme egy finom körtés sütemény, ami nélkülöz minden macerát, összedobni legfeljebb 10 perc. Szokás szerint Nigellától.
Fordított körtés-csokis sütemény
Elkészítés: A körtéket meghámozzuk, megfosztjuk magházuktól, felszeleteljük és legyezőszerűen elrendezzük egy kb. 26 cm átmérőjű kör alakú formában (kapcsos forma nem alkalmas a célra, mert a gyümölcs leve kifolyhat belőle).Hozzávalók: 4 nagyobb puha körte, 12 dkg liszt, 12 dkg cukor, 2,5 dkg (2 ek) kakaó, 1 tk sütőpor, 1/4 tk szódabikarbóna, 15 dkg puha vaj, 2 tk vanília kivonat, 2 tojás
A többi hozzávalót multimixerben összedolgozzuk és a körtére kenjük.
200 fokon 25 percig sütjük, alsó rácson. Krémes, mint egy brownies.
Sütő és sütő közt különbség van, én legközelebb csak 20 percet adok neki, mert így már inkább morzsálódós lett. Nagyon finom tészta!
15 megjegyzés:
Alig tudtam választani a két körtés-csokis sütid közül, végül ezt megsütöttem, csodás volt, ma sütöm újra anyukámnak! Köszönöm!
Nagyon örülök! :) Nigella receptjei igazán megbízhatóak.
A másik azt hiszem Lajos Maritól származik, az is tökéletes recept, de csk lédús körtéből finom.
A mai nap volt a szülinapom , ezt a sütit elkészítettem 2*-es mennyiségbe . HIHETETLEN finom , egyszerű és nem utolsó sorban gyors . Hasonló jó recepteket .
Csodás! :)
Nigella receptjei annyira megbízhatóak, eddig még bármit próbáltam tőle, nem sikerült csalódnom. :)
Fincsi lett, bár én fordítva csináltam. Kapcsos tortaformába először a tésztát kanalaztam bele, majd rápakoltam a körtét...
Viszont a sütéssel megszenvedtem, majd' 1 órát sütöttem :-O
Bogyórecept, elképzelni sem tudom, hogy sülhetett ez 1 óráig! Eleve kis mennyiségű tészta, ráadásul 200 fokon.
Egyetlen ötletem van, ha jó lédús vilmoskörtét választottál és a tetejére pakoltad, szétáztathatta a tésztát és azért tűnt esetleg sületlennek?
Nem adsz inkább egy esélyt a fordított verziónak? Ha a gyümölcs alul van, a tészta ropogós marad, a kisülő lé pedig a tésztából felvett liszttel finom szószt képez, amikor megfordítod. Én egy nagy fazékban sütöm, aminek nem műanyag a fogantyúja, vagy mondjuk egy piteforma is alkalmas, a kapcsosból gyanítom kifolyna a körte leve.
Köszönöm a receptet, isteni lett!:)) Kevés vajam volt itthon úgyhogy csak 10dkg került bele, és inkább 3 tojásból csináltam, így is jó lett! Teteje ropogós, belül nagyon lágy. Szuper!!!!:)))
Chinita, nagyon örülök, hogy ízlett! :)
Azért csak visszakeveredtem ide hozzád... :-)
Lehet, hogy legközelebb tényleg megpróbálom a fordított változatot.
Nem tudom, hogy a körte áztatott-e vagy sem, de tény, hogy sokáig ragadt a közepe.
Eddig kétszer sütöttem meg. Az első 22-es formában sült, de szerintem nem volt olyan vastag, hogy amiatt kellett volna neki 1 óra.
Mindezek ellenére nagyon finom sütemény, köszi érte!
Egyelőre pihen a recept, megvárom a következő körteszezont. :-)))
Na már megint én...
Most kipróbáltam fordítva (vagyis az eredetit) és jelentem, sikerült! :-D
Nem kellett 1 óra, csak 25-30 perc!
Jó lett, köszi! :-)
Vigyázzatok, nehogy kihülés előtt megpróbáljátok kifordítani. Én voltam olyan hülye és megtettem. Szétesett az egész, kb. úgy néz ki, mint egy rakás sz.r. :( Na, majd legközelebb.
Megsütöttem a tortát, nagyon finom lett és nagyon hamar el is fogyott! Köszi a receptet!
Szuper! :)
Én megfőztem egy kicsit a körtét sütés előtt, mert nem volt igazán puha. Tényleg nagyon finom és nagyon gyorsan kész van. Nem ázott el a tészta. Köszi.
A mai nap megsütöttem ezt a remek süteményt! Én gluténmentes Beiker süteményporral készítettem a liszt helyett - lisztérzékenység miatt - minden mennyiséget megtartva, csodás kis torta kerekedett belőle. Köszönöm, nem egyszeri édesség lesz nálunk, az már biztos!
Megjegyzés küldése