Ilyen nagyon csúnya képet sikerült csak kattintanom róla, mégis felrakom ezt a receptet. Ugye, ez magáért beszél?
Nagyon finom, nagyon-nagyon! Persze csak annak, aki szereti a tejespitét, mi családilag ezt a tábort gyarapítjuk. Azt hittem, a cseresznyésnél már nem jöhet jobb, de a szilvás mindent fölülmúlt. Természetesen sok-sok fahéjas porcukorba forgatva.
Nagyon finom, nagyon-nagyon! Persze csak annak, aki szereti a tejespitét, mi családilag ezt a tábort gyarapítjuk. Azt hittem, a cseresznyésnél már nem jöhet jobb, de a szilvás mindent fölülmúlt. Természetesen sok-sok fahéjas porcukorba forgatva.
Szilvás clafoutis
Hozzávalók: 4 tojás, 120 g cukor, 120 g liszt, csipet só, 1 kávéskanál sütőpor, 300 ml tej, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál pálinka, 1 tk vanília esszencia, bő fél kilónyi szilva, ízlés szerint fahéj és porcukor
Elkészítés: A tojásokat géppel 5-10 percen keresztül verem, nagyon habosra, majd hozzákavarom a tészta többi hozzávalóját.
Kikent piteformába töltöm, és megszórom az elfelezett, kimagozott, fahéjas porcukorba forgatott szilvaszemekkel. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, és körülbelül 40 percig sütöm.
Kikent piteformába töltöm, és megszórom az elfelezett, kimagozott, fahéjas porcukorba forgatott szilvaszemekkel. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, és körülbelül 40 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése