Régóta nagy kedvenc nálunk az almasüti, főként a téli időszakban. Ez azonban egy újabb változat, s bár csak néhány kisebb különbség van a régi és az új recept között, mégis teljesen más a végeredmény.
Ezúttal az alma nem reszelve van, hanem szeletekre gyalulva, és a kevéske liszt épp csak összetartja, sütivé varázsolja. Nagyon almás, nagyon illatos, aki szereti a gyümölcs alapú tésztákat, semmiképpen ne hagyja ki. Én legközelebb már dupla adagban sütöm, az biztos!
Apfelbrot, azaz almakenyér
Hozzávalók: 1 kg (3 jó nagy) alma, 1-2 ek citromlé, 100 g cukor, 1 cs mazsola, 2 tk mézesfűszer, 1 ek méz, 1 tk kakaópor, fél cs sütőpor, 250 g liszt
Elkészítés: Az almát megtisztítjuk, mindegyiket 8 cikkelyre vágjuk és vékony szeletekre gyaluljuk. hozzákeverjük a következő öt hozzávalót, és legalább egy órát állni hagyjuk, hogy a levét jól kieressze.
Ezután a második három hozzávalót összekeverjük, majd apránként az almához kavarjuk fakanállal. Nekem pontosan ennyi lisztet vett fel, de természetesen nem minden alma ereszt ugyanannyi levet, ha túl híg, adhatunk még lisztet hozzá, ha nem venné fel, alamlével vagy tejjel lazíthatjuk.
Kiolajozott formába töltjük és előmelegített sütőben 190 fokon 1 óra 20 percet sütjük, 50 perc után letakarjuk, nehogy a teteje leégjen.
(Forrás: essen und trinken.de)
4 megjegyzés:
Nekem kissé más receptem van erre, egy ezeréves Burdából. Tinikoromban mindig ezt sütöttük karácsonykor, szép papírba csomagoltuk és ajándéknak is ezt adtuk a szomszédoknak. Az idén is fogok párat csinálni, mert nagyon finom.
Sehol egy tojás? Nagyszerű :o)) Hamarosan kipróbálom! Köszi!
Millie, várom a receptet! :) Rengeteg hasonló létezik, én is eddig mindig ugyanazt sütöttem, most viszont nagyon megdöbbentem, hogy egész kis különbségek a receptben milyen hatalmas változást jelenthetnek a végeredményben!
Kata, olyan fura, ha nincs egy sütiben tojás, szinte elgondolkodik az ember, ne rakjon-e mégis bele. Persze nem Te. :) Nagyon remélem, hogy ízleni fog! :)
Na, megcsináltam és nagyon finom lett!!! A mi ízlésünk egy kicsit édes, úgyhogy legközelebb kevesebb cukrot teszek bele, de az hiszem, lesz legközelebb :o))
Köszi szépen a receptet!
Megjegyzés küldése