Spenótos-fokhagymás spagetti
Hozzávalók: fél csomag (200g) fagyasztott spenótlevél (frissel persze még jobb lenne), 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olívaolaj, 1 kk liszt, 2 dl tejszín, 20 dkg sajt, só, fél csomag durum spagetti
Elkészítés: A spenótból picit kinyomkodom a vizet, a leveleket finomra aprítom.
Rádobom a felforrósított olajra, hozzányomom a fokhagymát, sózom, és pár percig pirítom.
Amikor a fokhagyma illata már nem olyan erős, rászórom a lisztet, összepirítom, majd felöntöm tejszínnel.
Mikor gyöngyözni kezd, beleteszem a sajt felét is, hagyom felolvadni, ha kell, utánasózom.
A megfőtt tésztát hozzáöntöm, azon frissiben tálalom, sajttal a tetején.
(Nem véletlenül nem használtam más fűszert: spenót, fokhagyma, tejszín, 3 egyszerű íz, tökéletes hármas, nem kíván többet szerintem.)
8 megjegyzés:
Ez volt a vasárnapi meglepim Öcsinek!Nagyon ízeltt neki!
Köszi a tippet, isteni fom lett!Amúgy én kihagytam belőle a lisztet, mert diétázunk, de igy is szuper lett!
Nagyon örülök, hogy szerettétek! :)
A liszt tulajdonképpen kakukktojás benne, egy vérbeli olasz biztosan sosem művelne ilyet, legfeljebb a tészta főzőlevével sűrítené picit.
Ha szeretitek a spenótos-tejszínes párosítást, a régi oldalamon van egy másik hasonló karakterű, nagyon finom spenótos tészta receptem, belinkeljem?
Igen jöhet a link köszi!Szeretjük a spenótot, mint a jó gyerekek!:-)
Amúgy nálam egyáltalán nem kellett sűriteni, lehet azért, mert 450 g spenóttal csináltam(fagyasztott pürével)Pont megfelelő lett az állaga!
http://mamihami.blog.nlcafe.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=21846
Igen, valószínűleg a püré besűrítette -én tésztákhoz mindig leveles spenótot használok. Viszont épp holnap készülök egy kis jó spenótfőzelékre -én is imádom, csak a család többi tagja viseltetik fenntartással, bár levelesen azért megeszik. A holnapi főzeléket viszont szerintem főleg Mátéval ketten fogjuk pusztítani. :)
Köszi megvan a recept le is mentettem!Szuperül néz ki!
Mi bármilyen formában megesszük a spenótot, remélem a leendő gyerkőcünk is hasonlóan fog hozzáálni:-)
Jó étvágyat a spenót főzelékhez!!
Én most találtam a receptre. Pont találtam nyári spenótot a piacon, nem is számítottam rá. Teljes kiőrlésű tésztával kísérleteztem. Hát nem mondom, de csodás lett!! Guszta, és ízes, sajna túlsóztam. Az én esetemben érdemes kicsit hígabbra készíteni a szószt, a tészta miatt ... :)
Szia, Kati!
Sajnos nagyon régen nem jutott időm a blogra, olyan lett, mint egy poros könyvespolc, amit másfél éve nem törölt le senki. De épp most tervezem, hogy nyári pihenésképpen kicsit gatyába rázom. :) Keresőt is teszek majd rá, ahogy javasoltad.
http://mamihami.blogspot.hu/2007/08/fanni-15-honapos-volt-es-egeszen-addig.html
Ez működő link a másik spenótos tésztához, ami szerintem sokkal finomabb. Viszont ha vastag levelű spenótot kapsz a piacon, azt ehhez nem javasolnám, bébispenót vagy fagyasztott leveles jobb hozzá.
Nagyon aranyos vagy, hogy írtál, örülök, hogy a kedvedre tudtad alakítani ezt a receptet! :)
Hát, a portalanítással én is küzdök, pedig Zuglóban lakunk :)Igazából a könnyebb recepteket keresném, de azért lehet benne finomság. Nagyon különleges recepteket találni nálad! :)
Megjegyzés küldése