2008. július 5., szombat

Szupergyors paradicsomos-halacskás tészta

A sok cseresznyés és meggyes recept után -igaz, van még egy meglepetésem ezzel a témában, csak le kellene fényképezni végre- lassan kezdek visszatérni a turbógyors receptek témaköréhez.

Biztosan sokan ismerik a tényt, hogy számos étel kedvezően befolyásolja az endorfin hormonok termelését, így az örömérzetünket is -a csokiról például ezt nyilván mindenki hallotta. A lista azonban hosszú, rajta van például (a teljesség igénye nélkül): a krumpli, a banán, az avokádó, a dió és csonthéjas társai, a csípős étkek, élükön a chili, a legtöbb fűszer és persze mindenféle édesség.
Egy dolog van még, ami egészen biztos, hogy közös ezekben az ételekben: én mindet imádom!
Ezen a listán fontos helyet foglal el a tészta is. Épp ilyen fontos helye van ez én szívemben -na és gyomromban-, és hogy fokozzuk a boldogságot, gyerkőceim osztják velem eme vonzalmat, így semmi sem áll a tésztafőzés útjába. (Na jó, apa egy kicsit, de rajta hetente egyszer átgázolunk.)

Ez a tonhalas tészta nagyon gyors és nagyon finom egyszerre.
Majdnem olyan finom, mint az a chilis csoki, amit épp itt majszolok a képernyő előtt! :)


Tonhalas tészta


Hozzávalók: 1 hagyma, 1 hámozott, darabolt paradicsomkonzerv, 1 gerezd folhagyma, só, bors, borsikafű, majoranna, fél dl tej, 2 tonhalkonzerv (jó minőségű), 1 kis üveg zöld olajbogyó, (1 kis üveg kapribogyó -ezzel lenne az igazi, de a gyerkőceim nem szeretik, ezért az enyémből hiányzik), 40 dkg durum száraztészta
Elkészítés: Az olajban megfonnyasztom a hagymát, ráöntöm a felkockázott paradicsomkonzervet a levével együtt, belenyomom a fokhagymát és 1 percet rotyogtatom kis lángon. Hozzáadom az olajbogyót, tejet, fűszereket, és további 5 percet főzögetem, ha nagyon besűrűsödne közben, pótlom a tészta főzővizéből, nehogy odaégjen.
Hozzáadom a halat és amikor az átmelegedett, kész is.
Kifőzött tésztán tálalom.
Fontos: a borsikafű a lelke, nem szabad kihagyni!!!

Nincsenek megjegyzések: