2008. november 25., kedd

Püspökkenyér tojáshabból

Ismét egy télies hangulatú sütemény, az előzőnek épp ellentéte: légiesen könnyű tojáshab-tészta, ráadásul a végtelenségig variálható, mi mindent szórunk bele.
Egy hasonlóság azért van: az elkészítése gyerekjáték.


Püspökkenyér

Hozzávalók: 6 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, 10 dkg liszt, két maréknyi belevaló (aszalt gyümölcs, darabolt csonthéjas, csokoládé) -nálam ezúttal 5 dkg étcsoki durvára aprítva és 10 dkg aszalt ananász és papaya
Elkészítése: A tojásfehérjét félkeményre verjük, hozzáadjuk a porcukrot, és ezzel együtt fényes kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd az összes belevalót.
170 fokon előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
Csak másnap szeleteljük!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szuper, hogy heti menüt írsz, sokat segít :) Sajnos az én gyerekeim "impulzív" evõk, vagyis elõzõ este még nemigen tudják, hogy mit ennének másnap ebédre. És hiába szeretik, ha nem kívánják... Persze én rontottam el, de már annyira megkövült ez a rendszer, hogy ha fõzök vmit, amit nem beszéltünk meg, és neki éppen ahhoz nincs gusztusa (pedig amúgy szereti), akkor inkább fõz magának spagettit, vagy süt krumplit :( Pedig milyen jó ez a menürendszer. Na jó, nem nyafogok. Móni

Ági, aki főz írta...

Szia! Ha van kedved, írj a lélekmelengető ételekről. Bár azt hiszem ez a két süti pont ez a kategória.

http://agifoz.blog.nlcafe.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=83103

Zsofi foodblogja írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Zsofi foodblogja írta...

Ne haragudj, véletlenül rossz helyre írtam az előzőt! ;)