Magáért beszél ez a kép, ugye? És ez csak a mikigyűjtemény.
Persze nem panaszkodom, sőt dícséret illeti családom tagjait, mindenki igyekezett visszafogni magát édességek terén, minden csomagba viszonylag kevés és annál minőségibb édesség került. Ámde ebből is látszik, sokan szeretik gyermekeimet: rengeteg-rengeteg csomagot kaptak, a spájzban robbanás szélén az édesség-vulkán.
Na, akkor süssek ezek mellé még adventi aprósütiket? Aztán fekszünk itt akut cukormérgezésben családilag...
Minden blogon záporoznak a jobbnál jobb sütik, a fejemben állandóan sütök én is!
Meglátjátok, ha elrepülnek az ünnepek és mindenki tele lesz már vele, mi akkor állunk majd neki. Előbb végzünk Mikulás bácsival. Izé, a hozományával.
A következő kettő pedig még a Miki-támadás előtt készült. Tuti receptek, fél kézzel is simán megcsináltam őket. (A bal kezembe ugyanis az utóbbi időben odagyógyult Mátém.)
Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 1 ek méz, 4 dkg keményítő, 13 dkg kókuszreszelék, 1 ek ecet
Elkészítés: A fehérjét a robotgép szépen habbá verte, majd egyenként hozzákevertem a többi hozzávalót is. Sütőpapírra kis csókokat raktam, 160 fokon addig szárítgattam, míg szép aranysárgás pírt kaptak.
(Forrás: A név kötelez)
Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 250 g porcukor, 250 g darált földimogyoró, 1 ek ecet
Elkészítés: Az előzőhöz hasonlóan felverem a habot, majd egyenként belekavartam a többi hozzávalót. 160 fokos sütőben addig szárítottam a kis csókokat, míg színt kaptak.
(Forrás: Ancsika konyhai csínytevései)
Persze nem panaszkodom, sőt dícséret illeti családom tagjait, mindenki igyekezett visszafogni magát édességek terén, minden csomagba viszonylag kevés és annál minőségibb édesség került. Ámde ebből is látszik, sokan szeretik gyermekeimet: rengeteg-rengeteg csomagot kaptak, a spájzban robbanás szélén az édesség-vulkán.
Na, akkor süssek ezek mellé még adventi aprósütiket? Aztán fekszünk itt akut cukormérgezésben családilag...
Minden blogon záporoznak a jobbnál jobb sütik, a fejemben állandóan sütök én is!
Meglátjátok, ha elrepülnek az ünnepek és mindenki tele lesz már vele, mi akkor állunk majd neki. Előbb végzünk Mikulás bácsival. Izé, a hozományával.
A következő kettő pedig még a Miki-támadás előtt készült. Tuti receptek, fél kézzel is simán megcsináltam őket. (A bal kezembe ugyanis az utóbbi időben odagyógyult Mátém.)
Kókuszcsók
Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 1 ek méz, 4 dkg keményítő, 13 dkg kókuszreszelék, 1 ek ecet
Elkészítés: A fehérjét a robotgép szépen habbá verte, majd egyenként hozzákevertem a többi hozzávalót is. Sütőpapírra kis csókokat raktam, 160 fokon addig szárítgattam, míg szép aranysárgás pírt kaptak.
(Forrás: A név kötelez)
Mogyorós csók
Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 250 g porcukor, 250 g darált földimogyoró, 1 ek ecet
Elkészítés: Az előzőhöz hasonlóan felverem a habot, majd egyenként belekavartam a többi hozzávalót. 160 fokos sütőben addig szárítottam a kis csókokat, míg színt kaptak.
(Forrás: Ancsika konyhai csínytevései)
2 megjegyzés:
Tényleg jól kitoltak veletek. :-)))) Nem tudom a gyerekek hagyják-e, de akár sütibevonatnak is jó az ilyesmi. Én legalábbis erre használom.
Igen, most táplálják a gyerkők szemét, de ebben a formában szájba nem kerülnek, egyértelműen sütiben végzi valamennyi. :) Mondjuk egy jó kis profiterol-öntetként....
Megjegyzés küldése