2008. december 18., csütörtök

Csirkemell pesto-val, mascarpone-val

Ezen a héten valahogy nemcsak zöldségeket beszélek, de állandóan valami zöldet főzök. Volt brokkoli krémleves, zöldborsós saláta, most ez a pesto-s husi. Odakinn minden olyan szürke, lehet, hogy akaratlanul is tavaszt csinálok a tányérba?


Csirkemell pesto-val, mascarpone-val

Hozzávalók: 3 csirkemell, fél üveg zöld pesto, fél doboz mascarpone sajt, só, olívaolaj, 2 tk keményítő, 350 g jázmin rizs
Elkészítés: A kifilézett, felcsíkozott húst a tűzforróra hevített olajra dobom, gyorsan pirosra sütöm. Mielőtt még engedni kezdené a levét, mérséklem a lángot, ráöntöm a pestot, mascarponet és 2 dl vizet, ha kell, picit utánasózom. (Ha lett volna itthon száraz fehérborom, ezt öntöttem volna rá víz helyett.)
Pár percig rotyogtatom, majd a pici hideg vízben feloldott keményítővel besűrítem.
A kifőzött rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések: