2009. február 15., vasárnap

Tarhonyaleves a csúcson!

Na nem az a szétfőtt zöldséges-rántásos-menzás fajta.
Gyengéden megpárolt jó minőségű zöldségek és az egyik legkedvesebb száraztésztám -nálam ebből is én a mértani pontosságú kis "úttörőgombócka" típus. A végeredmény egyszerű és nagyszerű, óriáskondérral főzöm, napokig eszem, és megsiratom, amikor elfogy.


Tarhonyaleves

Hozzávalók: 2 szép szál sárgarépa, egy zsenge karalábé, 125 g tarhonya, olívaolaj, 250 g zsenge borsó, 1 dl házi paradicsomlé, só, bors, majoránna, őrölt kömény
Elkészítés: A tarhonyát olajon barnára pirítom, majd leszűröm és félreteszem. Az apró kockákra vágott karalábét és répát a tarhonya olajára dobom, enyhén sózom és nagyon kis lángon fedő alatt megpárolom, néha pici vizet löttyintve alá, nehogy odakapjon.
Amikor már majdnem puhák, hozzáadom a tarhonyát és a borsót, bő 2 l forró vízzel felöntöm, fűszerezem, hozzáadom a paradicsomlevet és tíz percig lassú tűzön főzöm.
Ellenőrzöm, hogy minden megpuhult-e, és kész!

4 megjegyzés:

trinity írta...

Nem ismertem, de nálunk minden tésztás levest szeretnek a gyerekek!!!
Egy kérdés vár nálam, ha lesz egy kis időd....Köszi!!
http://zamatesillat.blogspot.com/2009/02/mi-lennek-ha.html

VOKinga írta...

Amint lesz időm, válaszolok. Köszönöm! :)

István írta...

Szia! Feltettem ezt a receptedet a http://leves.lap.hu/egyeb_levesek/21686360 oldalara. István

VOKinga írta...

István, köszönöm!