Egyhónapos hawaii üdülésem után végre csokibarnán és feltöltődve újra itt! :)
Igazából? Hát, túlzásba éppen nem sikerült vinni a pihenősdit, amiért blogszünetet is hirdettem. Ennek legalább három oka van, aki rendszeresen olvas, biztosan kitalálja: Máté, Poci és Fanni.
De ezeket a mézes puszikat már nem bírom nézni.
Ez itt a januári kedvenc ételem, az egyik legkedvesebb blogszerzőm fakanala nyomát követve készült: Fűszeres Eszter Csicseriborsós csirkéje. Csak egy apró változtatás történt, az is feledékenységből, de annyira kerek volt így hagyma nélkül, hogy nálam ez már ilyen marad. És holnapután is ilyet főzök ám. (Legszívesebben minden harmadik nap ezt főzném, de türtőztetem magam.)
Fényhiány miatt kétes küllemű fotók születtek, tessék átfáradni Eszterhez, ott megtekinthető ezerszer szebb kiadásban!
Hozzávalók: 1 csirkemell, kevés olaj a sütéshez, 2 kk őrölt fahéj, 2 kk őrölt római kömény, 2 kk őrölt koriander, 1 kk chili, só, bors, 1 csicseriborsó konzerv, 1 tarkabab konzerv, 4 ek mazsola, 2 kk méz, 1 paradicsomkonzerv
Elkészítés: A csirkemellet felcsíkoztam, forró olajon pirosra sütöttem. Rádobtam a fűszereket és pár percig együtt pirítottam, hadd illatozzanak, végül sóztam, borsoztam.
Hozzáöntöttem a konzerveket, a mazsolát, a mézet és 15 percig lassú tűzön rotyogtattam. Ha szükséges, a szaftját pótoljuk, hogy ne főjjön el teljesen.
Igazából? Hát, túlzásba éppen nem sikerült vinni a pihenősdit, amiért blogszünetet is hirdettem. Ennek legalább három oka van, aki rendszeresen olvas, biztosan kitalálja: Máté, Poci és Fanni.
De ezeket a mézes puszikat már nem bírom nézni.
Ez itt a januári kedvenc ételem, az egyik legkedvesebb blogszerzőm fakanala nyomát követve készült: Fűszeres Eszter Csicseriborsós csirkéje. Csak egy apró változtatás történt, az is feledékenységből, de annyira kerek volt így hagyma nélkül, hogy nálam ez már ilyen marad. És holnapután is ilyet főzök ám. (Legszívesebben minden harmadik nap ezt főzném, de türtőztetem magam.)
Fényhiány miatt kétes küllemű fotók születtek, tessék átfáradni Eszterhez, ott megtekinthető ezerszer szebb kiadásban!
Hozzávalók: 1 csirkemell, kevés olaj a sütéshez, 2 kk őrölt fahéj, 2 kk őrölt római kömény, 2 kk őrölt koriander, 1 kk chili, só, bors, 1 csicseriborsó konzerv, 1 tarkabab konzerv, 4 ek mazsola, 2 kk méz, 1 paradicsomkonzerv
Elkészítés: A csirkemellet felcsíkoztam, forró olajon pirosra sütöttem. Rádobtam a fűszereket és pár percig együtt pirítottam, hadd illatozzanak, végül sóztam, borsoztam.
Hozzáöntöttem a konzerveket, a mazsolát, a mézet és 15 percig lassú tűzön rotyogtattam. Ha szükséges, a szaftját pótoljuk, hogy ne főjjön el teljesen.
7 megjegyzés:
Szia,
hát erre mi is ráharaptunk,már a gyerekek is tudják, ki az a Fűszeres Eszter, aki ezt a finomat kitalálta:)))
Így vagyok vele-én sem bírom abbahagyni, naggggon finom!Úgyhogy teljesen megértelek!
Szia megint,
én is beköltöztem a rendszeres olvasóid közé:)
Kösz a gratulációt, de Hozzád képest kezdő blogger vagyok még...
Irigy vagyok ám picit, hogy Neked ilyen kicsi gyerkőceid vannak...Élvezd minden pillanatát, mert hipp-hopp megnőnek!
Szia!
Üdv újra itt, én nagyon örülök neked. :-)
Nagyon kedves vagy! :)
Jaj de guszta... :)
Örülök, hogy visszatértél.
Ha van kedved játszani, nézz be hozzám. :)
Ez tök jó! Van egy konzerv csicseriborsóm, de eddig csak szemeztem vele, talán most már vmi készül is belőle!!! :) Ja, és örülök, h újra írsz!!! :)
Biztosan ízleni fog, Eszter nevét én már szavatosságnak veszem. :) Csak nagyon fontos, hogy ne hagyd elfőni a levét, szaftos maradjon! Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés küldése