2009. február 17., kedd

Tökéletesség -minimál stílusban

Ígérem, 15 perccel azután, hogy az első mozdulatot megtetted a konyhában, az étkezőasztalnál ülsz majd! És amit eszel, az maga a tökéletes tésztaétel.


Citromos spagetti

Hozzávalók: fél csomag durum spagetti, 1 üveg zöld olajbogyó (én kapribogyóval is szeretem), extra szűz olívaolaj, egy szép lédús citrom, chiliszósz (beszerzőhely közelében élő szerencséseknek friss chilipaprika)
Elkészítés: 1,5 l vizet gyorsforralóban felforralsz, fazékba öntöd, kicsit jobban megsózod, mint tésztafőzésnél egyébként szoktad, mert a szószban nem lesz só, és beleöntöd a spagettit. Al dentére főzöd.
Eközben előkészíted az olajat, chiliszószt, leszűröd a bogyókat és kifacsarod a citromot. Ha friss chilid is van, kimagozod, apróra csíkozod.
Amikor a tészta megfőtt, leszűröd, ráöntesz 4-5 evőkanál olajat, a citrom levét adagokban, kóstolgatva, hiszen igen különböző mennyiségű és fanyarságú lé szorulhat egy citromba, annyi chiliszószt, amennyire csípősen szereted -nálam 1 kis kávéskanálnyi-, beledobot a bogyókat és a chilit.
Mire tányérra szeded, a forró tészta át is melegíti az oljbogyót, és kész!

2 megjegyzés:

Kata írta...

Egyetértek, ez valóban tökéletes így :o)

VOKinga írta...

:)