2009. október 13., kedd

Brokkoli krémleves -tejszínnel és tejmentesen

A felettébb gyanakvó "mitől ilyen zöld a színe?" kérdésre galádul csak ennyit feleltem: "A kertből sok zöldfűszert szedtem, az színezte zöldre." Ha megmondom az igazat, elvből meg sem kóstolják, és elvekkel harcba szállni, ugye, nem kecsegtet semmi jóval. Így azonban az utolsó cseppig elfogyott.


Brokkoli krémleves -tejszínnel és tejmentesen

Hozzávalók: 1 közepes brokkoli, 3 szem közepes krumpli, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, 1 kk római kömény, 1 tk madras curry, 1 kk őrölt gyömbér, 1 dl tejszín, 2 ek kókusztejpor
Elkészítés: 1 l sós vízben fölrakjuk főni a meghámozott, cikkekre vágott krumplit és a meghámozott, nyolcfelé vágott hagymát.
10 perc múlva hozzátesszük a rózsáira szedett brokkolit, a fokhagymát és a fűszereket. Lassú tűzön főzzük tovább.
További 15 perc után botmixerrel egyneművé turmixoljuk, ha kell, pótoljuk a vizet.
Én ekkor 1/3-2/3 arányban kettészedtem, a nagyobb adagba belekavartam a tejszínt, és ahogy felforrt, elzártam alatta a lángot, a kisebbik, tejmentes Mátéadagba belekavartam a kókusztejport és már nem főztem tovább.

2 megjegyzés:

trinity írta...

Ezt a trükköt a zöld színnel én is bevetettem:)))

anyamanya írta...

És Beválik? :)