Persze ehhez szükségeltetik, hogy legyen finom házi baracklekvár a kamrapolcon. Nekünk van lekvárfőző jótündérkénk, nem is egy, hanem rögtön kettő: kis és nagy Margitka, anya és lánya, a lekvárfőzés nagymesterei. Hatalmas doboznyi lekvárral tértünk haza most is tőlük, gyönyörűek és finomak, hihetetlen, de mindnek olyan a színe, mint a fáról letépett gyümölcsé!
Egy biztos: ez a leves olyan lesz, amilyen az alapanyag, csak jó lekvárból érdemes elkészíteni.
Hozzávalók: 5 dl rizstej, 3 dl víz, 30 dkg baracklekvár, 1 citrom, 1 kk fahéj, csipet só, 1 púpozott ek étkezési keményítő
Elkészítés: A rizstejet és vizet fazékba öntjük, beletesszük a lekvárt és felforraljuk.
Kézimixerrel krémesítjük, a citrom levéből ízlés szerint teszünk bele, hozzáadjuk a sót, fahéjat és 2-3 percig lassan főzzük. Ha szükséges, adhatunk hozzá cukrot.
A keményítőt pici vízzel kikeverjük, a leveshez öntjük, és kavargatva visszaforrásig főzzük -addigra be is sűrűsödik.
Jó étvágyat!
Egy biztos: ez a leves olyan lesz, amilyen az alapanyag, csak jó lekvárból érdemes elkészíteni.
Sárgabarack krémleves -tejmentesen
Hozzávalók: 5 dl rizstej, 3 dl víz, 30 dkg baracklekvár, 1 citrom, 1 kk fahéj, csipet só, 1 púpozott ek étkezési keményítő
Elkészítés: A rizstejet és vizet fazékba öntjük, beletesszük a lekvárt és felforraljuk.
Kézimixerrel krémesítjük, a citrom levéből ízlés szerint teszünk bele, hozzáadjuk a sót, fahéjat és 2-3 percig lassan főzzük. Ha szükséges, adhatunk hozzá cukrot.
A keményítőt pici vízzel kikeverjük, a leveshez öntjük, és kavargatva visszaforrásig főzzük -addigra be is sűrűsödik.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése