2009. október 22., csütörtök

Répcsánka

Mint a legtöbb kisgyerekes családban, nálunk is trükközni kell, ha zöldséget szeretnék tenni az asztalra.
A lepcsánkát viszont nagyon szeretik, és ebbe sok mindent bele lehet csempészni...


Répcsánka

Hozzávalók: 2 közepes krumpli, 2 nagy répa, 1 fej hagyma, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen darált bors, liszt, olívaolaj
Elkészítés: A meghámozott krumplit, hagymát és répát lereszeljük, 1 púpozott kávéskanál sóval megszórjuk, hagyjuk, hogy levet engedjen. Belenyomjuk a fokhagymákat, borsozzuk.
Beleütjük a 2 tojást és elkavarjuk. Ezután annyi liszttel összedolgozzuk, hogy a végeredmény galuska sűrűségű massza legyen -ezt abból is látjuk, hogy nem folyik le a kanálról, amikor a serpenyőbe adagoljuk.
Serpenyőben kevés olívaolajon közepes lángon sütjük meg.
Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
A krumpli-répa arányával és a reszelő finomságával lehet kísérletezgetni, egyre figyeljünk: ha durvábbra reszeljük a zöldségeket, akkor is reszeljünk egy keveset a finom fokozaton, hogy legyen, ami jól összefogja.

Nincsenek megjegyzések: