2010. február 20., szombat

Shortbread cookie roibush teával

Egyike azoknak a recepteknek, amikkel már régóta szemezek. Annyira szép, egyszerűen elképzelni sem tudtam, hogy ne lenne finom. Amikor sült, olyan illata volt, hogy már az mindent megért.
És amikor beleharaptam, ugrabugrálni kezdtem, mint egy gyerek (bár erre 30 év felett talán jobban illik a "mint egy gyagyás" kategória :), mert véletlen nyúltam bele egy olyan receptbe, amit már régen kerestem: a jó minőségű fémdobozos dán vajas kekszek közt van egyetlenegy, amit nagyon imádok. Ez az.

Az ízesítés eredetileg Earl Grey lett volna, nekem most inkább roi-hoz volt kedvem, és nagyon harmonikus lett így.


Shortbread cookie roibush teával

Hozzávalók: 2 csésze liszt, 1 csésze szobahőmérsékletű vaj, 1/4 tk só, 1/2 csésze porcukor, 1 tk vanília kivonat (vagy 2 csomag vaníliás cukor), 1 púpozott tk roibush tea, 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés: Késes robotgépben a hozzávalókból összeállítottam a tésztát. Mivel nagyon morzsálódós -hiszen csak a vaj tartja össze-, egy tálba öntöttem a gépből és kicsit átgyúrtam. Két hengert formáztam belőle és fóliába tekerve egy órára a hűtőbe tettem.
Ezután éles késsel kb. fél centis szeletekre vágom, sütőpapírral bélelt tepsire pakolom és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütöm.
(Forrás: Tastespace)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Az a helyzet, hogy én "csészés" dolgokat nem szoktam sütni, mert technikai problémáim vannak vele. Segíts! Te hogy mérsz ki egy csésze szobahőmérsékletű vajat? Beletunkolod a csészébe, aztán kikapirgálod? Előre is köszi: Móni

VOKinga írta...

Szó szerint!
De hogy könnyebb dolgom legyen, már lemértem, mennyi is fér bele: 23,5 dkg. :)