Vasárnap volt Pocikám -becsületes nevén Tamás- neve napja, és ahogy illett, ő kívánhatott aznap mindent, mit együnk, hova menjünk, mi legyen az esti mese...
Így alakult, hogy croissant lett a reggelink, palacsinta az ebédünk, és ráadásként délutánra még legyen egy kis citromtorta is..... Bevallom, akkor hirtelenjében már úgy elteltem, hogy semmi nem tudott volna lenyűgözni, ami édes. :)
De ez a torta szerintem egyébként is másnapra, a hűtőből kikerülve lett a legjobb, ebben a formában enyhén citromos, inkább pikáns, én még legalább fél citromot belecsavartam volna, hogy fanyarkásabb legyen.
Ja, és nem Philadelfia krémsajtból sütöttem, hanem a német Hahne márkájúból, ami némileg büdzsékímélőbb, viszont a minőségére nincs panaszom.
Hozzávalók: 1 csomag (215 g) Zabfalatok keksz, 8 dkg vaj, 600 g krémsajt, 4 nagy tojás, 6 púpozott evőkanál cukor, 1 nagy citrom leve és reszelt héja
Elkészítés: A kekszet ledaráltam, összekevertem a megolvasztott vajjal és egy kerek tortaforma aljába nyomkodtam. (Nem mertem kapcsos formát használni, mert egyszer már megtörtént velem, hogy az aljából kiszivárgott a vaj és szépen bebüdösítette nem csak a sütőt, a lakást is.)
A szobahőmérsékletű sajthoz előbb hozzákevertem a cukrot, majd egyenként a tojásokat, végül a citrom levét és héját.
A krémet a kekszrétegre simítottam és 160 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsült.
(Forrás: Ági főz)
Így alakult, hogy croissant lett a reggelink, palacsinta az ebédünk, és ráadásként délutánra még legyen egy kis citromtorta is..... Bevallom, akkor hirtelenjében már úgy elteltem, hogy semmi nem tudott volna lenyűgözni, ami édes. :)
De ez a torta szerintem egyébként is másnapra, a hűtőből kikerülve lett a legjobb, ebben a formában enyhén citromos, inkább pikáns, én még legalább fél citromot belecsavartam volna, hogy fanyarkásabb legyen.
Ja, és nem Philadelfia krémsajtból sütöttem, hanem a német Hahne márkájúból, ami némileg büdzsékímélőbb, viszont a minőségére nincs panaszom.
Citromos sajttorta
Hozzávalók: 1 csomag (215 g) Zabfalatok keksz, 8 dkg vaj, 600 g krémsajt, 4 nagy tojás, 6 púpozott evőkanál cukor, 1 nagy citrom leve és reszelt héja
Elkészítés: A kekszet ledaráltam, összekevertem a megolvasztott vajjal és egy kerek tortaforma aljába nyomkodtam. (Nem mertem kapcsos formát használni, mert egyszer már megtörtént velem, hogy az aljából kiszivárgott a vaj és szépen bebüdösítette nem csak a sütőt, a lakást is.)
A szobahőmérsékletű sajthoz előbb hozzákevertem a cukrot, majd egyenként a tojásokat, végül a citrom levét és héját.
A krémet a kekszrétegre simítottam és 160 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsült.
(Forrás: Ági főz)
10 megjegyzés:
Ó igen, ez tényleg nagyon jó! ;-)
Nagyon guszta! :) Imádom a citromos sütiket!
Ezt a másik fajta sajtkrémet hol lehet kapni? Még nem találkoztam vele boltokban, vagy csak nem voltam elég szemfüles... :)
Ági, biztos forrásból szereztem a receptjét. :)
Niki, én CBA-ban vettem, de biztosan más nagyobb boltok is tartják.
Szia!
Ha nem kapcsos tortaformában sütöd hogyan szeded ki belőle? Kijön könnyedén? Ezt ugye nem lehet kiborítani, mert akkor oda van a teteje. Vagy tévedek? Amíg nem válaszolsz, nem merek hozzáfogni.
:-))
Köszi,
Ágnes
Ági, én piteformában sütöttem, annak alacsony az oldala, a formában szeleteltem és tortakanállal szedtem ki. A keksz alapú sütiket én sosem merem kiborítani, inkább szeletenként nyúlok alá, nehogy az alja a formában ragadjon.
Ok, a piteformát én is nagyon szeretem és sokszor sütök abban. Így már érthető. Köszönöm szépen. Az ötletet is! Hamarosan elkészítem!
Ági
A kapcsos formát simán lehet használni, ha alája teszel egy nagy tepsit, vízzel, akkor majd az fogja fel a kiszivárgó vajat.Nagyon finomnak tűnik a recept, elkészítem :)
Jelentem elkészítettem.
"Vacak" reál kemping sajtból is isteni finom lett. Kekszem se volt elég, így fele háztartási fele omlós keksszel sütöttem, piteformában, ahogy írtad. Azonnal nekiestünk pedig nem kellett volna. A ma reggeli maradék az igazi, mert hagytuk kihűlni, összeállni. Olyan, mint a cukrászdában. Isteni. Nagyon köszi az ötletet.
Ágnes
Ági, öröm olvasni! :) Én is egyre inkább rájövök, hogy sütik terén tudnak valamit ezek az amerikaiak. :)
Megjegyzés küldése