Ezekkel az arányokkal olyan változata készült el az ételnek, amelyben az ízek csak lágyan jelennek meg, brokkolitól és kéksajttól idegenkedők is bátran belekóstolhatnak barátkozás gyanánt. A gyerekek nem rajonganak az erőteljes ízekért, így viszont örömmel kanalazták -ha csak felnőtteknek készíteném, növelném a brokkoli és kék sajt arányát.
Egyébként meg igazi színterápia, olyan gyönyörű pasztellzöld!
Brokkoli krémleves kéksajttal
Hozzávalók: 4 kis krumpli, 250 g brokkoli, 3 dkg kéksajt, 1,5 l víz, só, 1 dl tejszín
Elkészítés: A vizet felforralom, enyhén sózom és puhára főzöm benne a meghámozott, apróra kockázott krumplit.
A végén hozzáadom a brokkolit és 3-4 perci együtt főzöm.
Botmixerrel pépesítem a levest, hozzáadom a tejszínt és belemorzsolom a kéksajtot. Ha kell, még sózom, és amint felfőtt, elzárom alatta a lángot.
Gyerekek levesgolyóval, felnőttek kenyérkockákkal, ropogósra sütött bacondarabkákkal, apró resztelt májkockákkal is fogyaszthatják -vagy csak úgy magában.
5 megjegyzés:
Mi is így szeretjük a legjobban:)
Igen, nagyon meghatározza az ember konyhai tevékenységét, ha gyerekízlésnek is meg kell felelni. :)
Nálam is ez volt ma,csak itt füstölt karaván olvadt benne,így is isteni finom!A bacont természetesen kihagyom,végtére is diétázom ;),vagy valami olyasmit igyekszem....(bűnnek elég a krumpli és a sajt)
Nagyon fincsi lehet így kéksajttal. Én biztos szeretném, a gyerekeknél nem vagyok benne biztos:(
Szazala, ez nagyon jól hangzik! Bacon helyett máj? Annyira finom vele, és így már veheted úgy, hogy egytálételt ettél. :)
Kiskukta, a sajtot az asztalnál is bele lehet morzsolni a tányérokba. Hátha mégis szeretnék, sose lehet tudni. :)
Nálunk a 4 éves Pocinak van a legkifinomultabb sajtízlése, a parmezán a kedvence, de szereti a kék sajtot és az egyéb érett fajtákat is.
Megjegyzés küldése