2010. március 22., hétfő

Brokkoli krémleves kéksajttal

Ezekkel az arányokkal olyan változata készült el az ételnek, amelyben az ízek csak lágyan jelennek meg, brokkolitól és kéksajttól idegenkedők is bátran belekóstolhatnak barátkozás gyanánt. A gyerekek nem rajonganak az erőteljes ízekért, így viszont örömmel kanalazták -ha csak felnőtteknek készíteném, növelném a brokkoli és kék sajt arányát.
Egyébként meg igazi színterápia, olyan gyönyörű pasztellzöld!


Brokkoli krémleves kéksajttal

Hozzávalók: 4 kis krumpli, 250 g brokkoli, 3 dkg kéksajt, 1,5 l víz, só, 1 dl tejszín
Elkészítés: A vizet felforralom, enyhén sózom és puhára főzöm benne a meghámozott, apróra kockázott krumplit.
A végén hozzáadom a brokkolit és 3-4 perci együtt főzöm.
Botmixerrel pépesítem a levest, hozzáadom a tejszínt és belemorzsolom a kéksajtot. Ha kell, még sózom, és amint felfőtt, elzárom alatta a lángot.
Gyerekek levesgolyóval, felnőttek kenyérkockákkal, ropogósra sütött bacondarabkákkal, apró resztelt májkockákkal is fogyaszthatják -vagy csak úgy magában.

5 megjegyzés:

Kata írta...

Mi is így szeretjük a legjobban:)

VOKinga írta...

Igen, nagyon meghatározza az ember konyhai tevékenységét, ha gyerekízlésnek is meg kell felelni. :)

szazala írta...

Nálam is ez volt ma,csak itt füstölt karaván olvadt benne,így is isteni finom!A bacont természetesen kihagyom,végtére is diétázom ;),vagy valami olyasmit igyekszem....(bűnnek elég a krumpli és a sajt)

Kiskukta írta...

Nagyon fincsi lehet így kéksajttal. Én biztos szeretném, a gyerekeknél nem vagyok benne biztos:(

VOKinga írta...

Szazala, ez nagyon jól hangzik! Bacon helyett máj? Annyira finom vele, és így már veheted úgy, hogy egytálételt ettél. :)

Kiskukta, a sajtot az asztalnál is bele lehet morzsolni a tányérokba. Hátha mégis szeretnék, sose lehet tudni. :)
Nálunk a 4 éves Pocinak van a legkifinomultabb sajtízlése, a parmezán a kedvence, de szereti a kék sajtot és az egyéb érett fajtákat is.