2010. május 19., szerda

Paradicsomos-tejszínes csirkecomb

Volt néhány ötletem, mi mindent készíthetnék másnap ebédre, mielőtt beléptem a húsboltba. No de azzal a lendülettel tanácstalan is lettem, mert egy kisvárosi húsbolt -főleg ha  nem korán reggel térünk be- meg tudja még lepni az ember lányát. Mondjuk azzal, hogy kong az ürességtől.
Ami még elvihető volt, fél kiló zúza (Mire elég 5 embernek?), és nem túl szimpatikus túlméretezett csirkecombok. Ímmel-ámmal négy mégis hazajött velem, nyomtak együtt szűk másfél kilót!
Lefilézve és zsírtalanítva azért csak sikerült közönségsikert arató ételt készíteni belőlük.



Paradicsomos-tejszínes csirkecomb

Hozzávalók: 1,25 dkg csirkecomb kifilézve, 1 doboz egész paradicsom konzerv, 2 dl tejszín, só, bors, borsikafű, kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma, 25 dkg sajt
Elkészítés: A húst nagyobb darabokra szétvágjuk, sózzuk, borsot tekerünk rá. Egy cseréptálban szépen egymás mellé fektetjük a darabokat.
A paradicsomkonzervet felaprítjuk, levével együtt a húsra öntjük. Megszórjuk sóval, borsikafűvel és pici kakukkfűvel. Ráöntjük a tejszínt, a szétzúzott fokhagymát is rászórjuk, és az egészet egy kanállal elkenegetjük, kicsit összekeverjük a hús felszínén.
A tálat lefedjük és 190 fokos sütőben 45 percig sütjük. A fólia eltávolítása után még fél órát sülhet, félidőben rászórjuk a sajtot is.
Rizzsel, bulgurral vagy krumplipürével, és persze salátával tálaljuk.


2 megjegyzés:

Andi írta...

De jó kis recept, a fiaim imádni fogják..viszem is. Köszi!

VOKinga írta...

Nagyon helyes kispasik! :) Remélem, ízleni fog nekik!