A hallal hadilábon áll a család.
Hiába zakatol az agyamban, hogy milyen egészséges és minden héten jó lenne az asztalra tenni, nemigen sikerül lenyomnom a torkukon. Szerintük túl száraz, túl zsíros, túl halízű vagy semmi íze...
Nem szeretik, ez van, de még mielőtt omega3 kapszulákért rohantam volna, sikerült bezsebelnem egy sikerélményt. Kínomban a kedvencükbe, a kefíres lángos tésztájába gyúrtam bele a halat, és tessék, együltőben elpusztították mind!
Ritkán adódik ilyen konyhai katarzis egy ötfős családban, úgyhogy megveregettem a saját vállamat. :) Happy, happy, happy, na meg nyammmmm.
Halas lángos
Hozzávalók: 1/3 adag kefíres lángos, fél kiló halfilé (nálunk cápaharcsa), só, bors, olívaolaj, pici tej
Elkészítés: A kefíres lángosból érdemes begyúrni az egész adagot, 1/3-ából megcsinálhatjuk ezt a verziót, a maradék egy hétig eláll a hűtőben, bármikor bevethető.
A halat sózzuk, borsot törünk rá és pici olívaolajon mindkét oldalát megsütjük. Amikor teljesen kihűlt, botmixerrel pépesítjük -ha kell, adhatunk hozzá kevéske tejet.
A lángostésztába gyúrjuk és pici fánkocskákat sütünk belőlük -de persze megsüthetjük bármilyen méretben. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
5 megjegyzés:
Ez fincsi lehet! Lehet ki is próbálom, az én lányaim is nehezen eszik meg a halat, ami még bejön nekik az a "fasírt" belőle.
Ez olyan érdekes. Nem tudom, mitől alakul ki, hogy a gyerekek nem szívesen eszik a halat, mert nálunk a 21 hónapos lányom egy éves korától eszi és nagyon szereti. Mondjuk mi is nagyon szeretjük és igyekszünk gyakran is készíteni.
Izgalmas ötlet, lehet, hogy kipróbálom a férjemen :)
Kiskukta, de jó, hogy eszembe juttattad. A halfasírt jó ötlet, jövő hétn majd azt vetem be.
Zsuzsi, az első években az enyémek is imádták a halat, ovis koruk óta folyamatosan szűkül a repertoár sajnos. De bizakodom, hogy lesz még javuló tendencia is, gyerekként én sem ettem meg.
Bianka, csak nem a halellenes férfiembered is?
Bocsánat, a végén az "a" a "halellenes" mögé ment volna.
Megjegyzés küldése