Puha csokidarabos keksz Martha Stuart-tól, egyszerű, jó recept, úgy tűnik, mind az, amihez a hölgyemény a nevét adja. Hogy tárolni mennyire hagyja magát, arról nem tudok nyilatkozni, elfogyott még aznap, amikor készült.
Puha csokidarabos keksz
Hozzávalók: 1 1/4 csésze liszt, 1/2 kk só, 1/4 tk szódabikarbóna, 7 ek (125g) vaj, 1/4 csésze cukor, 1/4 csésze barna cukor, 1 tojás, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 3 ek tejföl, 3/4-3/4 csésze tej- és étcsokoládé csepp vagy durvára darabolt táblás csokoládé (összesen kb. 270g)
Késes robotgépben a csoki kivételével összeállítom a hozzávalókat tésztává. A csokoládét kézzel gyúrom bele, hogy ne törjön túl apróra.
10 percre beteszem a tésztát a fagyasztóba, majd sütőpapírral bélelt pepsire evőkanál segítségével halmokat rakok és kicsit ellapogatom. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt sülnek meg a kekszek.
2 megjegyzés:
Húúú az anyját ez nagyon finom lehet!
Ki fogom próbálni!
Köszi a receptet Kinga!
Szeretjük az ilyen kekszeket. Érdekes, én sem tudom meg soha, meddig is áll el:DDD
Megjegyzés küldése