2010. november 2., kedd

Máté szülinapja mégegyszer

(az ünnepelt a pékségben szerzett "teknősbékahúst" csócsálja)

Mutattam már a tortát és a boszisisakokat, amikkel a kicsi embert boldogítottam a szülinapján.
Aki ráadásképp nem csak 3 éves lett, hanem ovis is! Igaz, valójában kapott pici engedményt és elkezdhette a beszokást pár héttel korábban, hogy egyszerre szokhasson a többi picivel, így már törzsgárdatagnak számít odabenn, egész lelkesen megy és időnként szívesen hazahozná magával az óvónénijét. :)

Eddig szigorú Köjál szabályokra hivatkozva tilos volt -embernek való alapanyagokból készülő- házi sütiket bevinni, kizárólag -sokkal műanyagabb- boltit, ebben az évben azonban öko-ovivá változott az óvodánk, így végre bedobhatja magát minden sütögetni szerető szülő. Láttátok volna az Őszünnep alkalmából rendezett ovis utcabálon micsoda lakmározás folyt, betegre ettük magunkat jobbnál jobb házi sütikkel!

Nem volt időm tortával bűvészkedni, ezért lett végül csokis muffin, egész kevéske tésztával, brutális mennyiségű tejszínes csokikrémmel és rengeteg csicsával a tetején.
Annak ellenére, hogy épp Máté szülinapján ment pékséglátogatásra a csoport, ahol emberesen megtömték őket mindenféle földi jóval és félő volt, több édesség már nem fér beléjük, az ünneplés után minden gyerek impozáns csokibajuszokkal indult a mosdóba!


Csupa csoki muffin

Hozzávalók (kb. 30 db-hoz): 25 dkg felolvasztott vaj, 25 dkg cukor, 20 dkg liszt, 5 dkg holland kakaópor, 4 tojás, 2 tk sütőpor, 2 ek szobahőmérsékletű tej, 20 dkg aszalt sárgabarack, 2 tábla tejcsokoládé, 3 dl tejszín, Smarties és egyéb díszek
Elkészítés: A barackot kevés vízben pár percig fedő alatt pároljuk, hogy megpuhuljon, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A tésztához alaposan kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd a vajjal és tejjel, egy másik tálban pedig a lisztet a kakaóval és sütőporral. A száraz és nedves hozzávalókat már csak úgy tessék-lássék kell összekavarni és jöhet az adagolás: minden papírkapszliba csak egy evőkanálnyi kell, így a megsült muffin a forma feléig sem fog érni.
Minden kapszli közepébe nyomunk egy szem sárgabarackot, amjd a muffinokat 200 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd apránként belekeverjük a megmelegített tejszínt. Hagyjuk kicsit hűlni.
Ha besűrűsödött, a muffinok tetejére kanalazzuk és megszórjuk mindenféle csicsával.

(megmutatom a kalácsbékát is, ügyes kispékek biztosan meg tudják csinálni otthon is)

Nincsenek megjegyzések: