2011. május 15., vasárnap

Epermisu

A paradigma: "Apát nem lehet édességgel levenni a lábáról."

A kivétel, ami a szabályt erősíti:
"Bocs, de ez túlságosan finom" -mondja apa, azzal kiveszi a hűtőből a második tálka epermisut. Az első elfogyasztása után 5 másodperccel.




Epermisu

Hozzávalók: 75 dkg eper (ebből az az 50 dekányi, amit turmixolni fogunk, lehet akár fagyasztott is), 50 dkg mascarpone, 1 dl hideg habtejszín, 3 ek hársméz, 1 ek átszitált porcukor, 2 csomag olasz babapiskóta, 2 citrom leve, 10 dkg kristálycukor, 2 dl víz, 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés: A vízből, kristálycukorból és citromléből szirupot főzünk és hagyjuk kihűlni.
Az eperből 50 dekányit pürésítünk, a többit vékonyan felszeleteljük.
A mascarponet, habtejszín, mézet és porcukrot simára keverjük, belekeverjük az eperpürét.
Készíthetjük nagy üvegtálban vagy apró tálkákban, lényeg, hogy a rétegzésnél alulra kerüljön szirupba áztatott babapiskóta, rá eper, majd krém. Ezután még egyszer megismételjük ugyanezt. A tetejére sajtszeletelővel csokiforgácsot gyalulunk.

6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, el is hiszem hogy hamar elfogyott!

Névtelen írta...

Nagyon jól néz ki és jól is hangzik!

Turák Kinga írta...

ezt nagyon szeretjük mi is!!!

VOKinga írta...

Igen, ezzel biztosra megy az ember. Az eper egyébként nálunk azon kevés gyümölcs egyike, amiből mindhárom gyerek képes bármennyit eltüntetni. :) Bár lenne egész évben!!!

Juditka írta...

Ez kb. hány adagra való mennyiség? Na nem mintha attól félnék, hogy nem fogy el :-) Csak kíváncsi vagyok, mert rengetegnek tűnik a hozzávalók alapján.

VOKinga írta...

Ebből az a 8 pici kübli lett, amit a képen látsz. Én kettőt simán benyomtam egyszerre. Úgyhogy ez nagyon pici adag! :)