2011. május 18., szerda

Illatos pörkölt spenóttal és tojással

No, erre büszke vagyok! :) Nincs forrásmegjelölés, mert teljes egészében a saját fejemből pattant ki, és nagyon finom lett. (Egyébként meg nyilván csupa spenótos cucc ugrál ki a fejemből, mert egyenlőre ezt termi buzgón a kertem.)

Éheseknek ropogós barna bucival vagy durumtésztára pakolva, fitteknek (mi ilyenek vagyunk :) joghurtos zöldsalátával!
És ha bizarrnak tűnnek a fűszerek, akkor se változtassatok, mert így jó!


Illatos pörkölt spenóttal és tojással

Hozzávalók: 70 dkg darált sertés- vagy marhahús, 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv (nálam ma a Cirio márkájú szuperül vizsgázott), 1 tk fahéj, 1 tk római kömény, 4 szegfűszeg, 1 kk ánizsmag, só, 2 nagy gerezd fokhagyma, 3 marék bébispenót, 4 tojás
Elkészítés: A húst sóztam és nagyon forró vastagfalú serpenyőben pici olajon nagy lángon fehéredésig pirítottam. Hozzáadtam a paradicsomot és 1 dl vizet.  A szegfűszeget és az ánizst mozsárban porrá törtem, majd az összes fűszert a húshoz kevertem. A megpucolt fokhagymagerezdeket péppé törtem a mozsárban és azokat is a húshoz adtam. Lefedve kis lángon fél órát sütöttem.
A húst cseréptálba öntöttem és a serpenyőjébe beledobtam a megmosott, lecentrifugázott spenótot, picit sóztam és 1 perc alatt megfonnyasztottam. Elrendeztem a hús tetején.
4 mélyedést nyomtam kanállal a húsmasszába és beleütöttem a tojásokat. 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöttem.

(sütés előtt -látható, hogy a tojás a hús forróságától már kezd mekötni)

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon guszta, finom lehetett!