2011. május 30., hétfő

Spenótos-krémsajtos gnocchi

Csütörtökön délelőtt megtámadtak minket a seregélyek.
Hatalmas vijjogásra mentem ki a kertbe, és a cseresznyefánkon vagy tizenöt madár garázdálkodott, percek alatt kilókat vertek le a fáról a gyönyörű cseresznyéből, aminek kellett volna még néhány nap, hogy feketére érjen.
Így viszont rohantam a létráért és a napot lényegében a fán töltöttem, hogy mentsem, ami menthető. Ebédelni csak úgy volt esélyem, ha kiötlök valami percek alatt elkészülőt. Sikerült és csodás lett.
Spenótos-krémsajtos gnocchi

Hozzávalók 1 személyre: fél csomag gnocchi, 3 csokor spenót, 1 ek olívaolaj, 1 ek tokaji borecet, 2 nagy csipet só, 70 g  natúr krémsajt
Elkészítés: Amíg a gnocchi kifő, olívaolajon kis lángon megfonnyasztjuk a megmosott, lecentrifugázott spenótot. meghintjük sóval, hozzáöntjük az ecetet, majd felolvasztjuk benne a sajtot.
A leszűrt gnocchihoz öntjük. Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

BAnya írta...

Fini lehet! Nekem egy brokkolis receptem van:) Mivel azt a lányok bojkottálták a zöld rózsák miatt, karfiolosan készítem;)Nagy kedvenc!
nekem is,mert ultragyors és szuperkönnyű:D

VOKinga írta...

Nálunk sajnos a karfiolt senki sem eszi meg, a brokkolit is csak akkor, ha nem látszik, hogy brokkkoli. :) És milyen maszlagot raksz rá?