2008. szeptember 3., szerda

Golyóleves

Ha lesz majd időm bepötyögni a menüket, biztosan fel fog tűnni, mennyiféle krémlevest eszünk mostanában.
Csak és kizárólag Pocit kell okolni emiatt. Legyen reggel, dél vagy este, naponta többször kunyerálja a "golyólevest" (=bármilyen krémleves levesgolyóval). Teljesen odavan érte, én pedig mindig is hajlottam arra, hogy engedjek a gyermeki önkénynek.



Kelkáposzta krémleves

Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta fele, 2 nagy krumpli, 1 hagyma, fél diónyi gyömbér, 1 ek keményítő, 2 dl tejszín
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit apróra kockázzuk, a káposztát felcsíkozzuk, a hagymát kettévágjuk és felszeleteljük, majd az összeset 1,5 liternyi zubogó sós vízbe dobjuk. Belereszeljük a gyömbért, majd puhára főzzük -ehhez nagyjából 15 perc szükséges.
A levest leturmixoljuk, kevéske hideg vízben feloldott keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és megvárjuk, míg felfő, de tovább már nem főzzük.
(A vízmennyiséget természetesen lehet aszerint szabályozni, milyen sűrűn szeretjük a krémleveseket.)

Nemcsak szép a halványzöld színével, de az íze is kellemesen lágy, nélkülözi azt az erős kelkáposztás karaktert. (Még apát is meggyőzte. Elég nagy szó.)

Nincsenek megjegyzések: