Ha lesz majd időm bepötyögni a menüket, biztosan fel fog tűnni, mennyiféle krémlevest eszünk mostanában.
Csak és kizárólag Pocit kell okolni emiatt. Legyen reggel, dél vagy este, naponta többször kunyerálja a "golyólevest" (=bármilyen krémleves levesgolyóval). Teljesen odavan érte, én pedig mindig is hajlottam arra, hogy engedjek a gyermeki önkénynek.
Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta fele, 2 nagy krumpli, 1 hagyma, fél diónyi gyömbér, 1 ek keményítő, 2 dl tejszín
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit apróra kockázzuk, a káposztát felcsíkozzuk, a hagymát kettévágjuk és felszeleteljük, majd az összeset 1,5 liternyi zubogó sós vízbe dobjuk. Belereszeljük a gyömbért, majd puhára főzzük -ehhez nagyjából 15 perc szükséges.
A levest leturmixoljuk, kevéske hideg vízben feloldott keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és megvárjuk, míg felfő, de tovább már nem főzzük.
(A vízmennyiséget természetesen lehet aszerint szabályozni, milyen sűrűn szeretjük a krémleveseket.)
Nemcsak szép a halványzöld színével, de az íze is kellemesen lágy, nélkülözi azt az erős kelkáposztás karaktert. (Még apát is meggyőzte. Elég nagy szó.)
Csak és kizárólag Pocit kell okolni emiatt. Legyen reggel, dél vagy este, naponta többször kunyerálja a "golyólevest" (=bármilyen krémleves levesgolyóval). Teljesen odavan érte, én pedig mindig is hajlottam arra, hogy engedjek a gyermeki önkénynek.
Kelkáposzta krémleves
Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta fele, 2 nagy krumpli, 1 hagyma, fél diónyi gyömbér, 1 ek keményítő, 2 dl tejszín
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit apróra kockázzuk, a káposztát felcsíkozzuk, a hagymát kettévágjuk és felszeleteljük, majd az összeset 1,5 liternyi zubogó sós vízbe dobjuk. Belereszeljük a gyömbért, majd puhára főzzük -ehhez nagyjából 15 perc szükséges.
A levest leturmixoljuk, kevéske hideg vízben feloldott keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és megvárjuk, míg felfő, de tovább már nem főzzük.
(A vízmennyiséget természetesen lehet aszerint szabályozni, milyen sűrűn szeretjük a krémleveseket.)
Nemcsak szép a halványzöld színével, de az íze is kellemesen lágy, nélkülözi azt az erős kelkáposztás karaktert. (Még apát is meggyőzte. Elég nagy szó.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése