Maga a szabadság.
Nem bajlódunk szeleteléssel, kenéssel. Szabad harapni, tépni, mártogatni, tumkolni.
Igazán gyerekeknek való dolog, el is fogyasztják azon melegében.
Az már csak a ráadás, hogy szép is.
Laposkenyér
Elkészítés: Az utolsó 4 hozzávaló kivételével a többit géppel rugalmas kenyértésztává dagasztjuk (nálam 7-8 perc dagasztás), ellenőrizve, hogy nem kíván-e a tészta lisztet vagy vizet, hiszen különféle lisztek a vizet nem azonosan veszik fel, nem szentírás a 300 ml.
Langyos helyen megkelesztjük (kb. 1 óra), majd jó alposan átgyúrjuk. 3-4 laposkenyeret formázunk belőle (26-28 cm átmérőjűt), majd konyhakendő alatt ismét kelesztjük fél órát.
Mélyedéseket nyomunk bele, megkenjük az olvasztott vaj-cukor-tojás keverékével, jó alaposan megszórjuk magocskákkal.
225 fokon 25 percig sütjük, alsó sínen.
(Forrás: Brot und Rosen)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése