2007. október 15., hétfő

Gyerekgyógyítgatás -gyógyszer helyett étellel

Vannak emberek, akiket az élettől ajándékba kaptunk -nekem sok ilyen van, és a felsorolásukból biztosan nem felejteném ki a gyerekdoktornéninket. Nemcsak odaadó, gyerekrajongó és szakmailag maximálisan felkészült, de igazi baráttá is vált, akire számítani lehet.



Mivel mi alapvetően nem vagyunk gyógyszerrajongó család, minden betegségnél rengeteg tippet kapunk Tőle a természetes gyógymódokra. Kisgyerekeseknek talán érdekes lehet, hiszen már benne cammogunk a nátha-szezonban, ezért leírom az éppen aktuálisat.
 Poci fiam asztmás, így egy kis megfázás is komoly gondokat okozhat Nála. Most épp Fanni hozott haza az oviból egy -egyébként bagatell- torokfájós vírust, amit persze ilyenkor kollektívan a magunkévá teszünk. Pocinál ez pillanatok alatt ugató köhögést eredményezett.
 A hurut oldása ilyenkor nagyon fontos lenne, de Nála ezt csak nagyon óvatosan szabad végezni, mert a gyári köptető elfogyasztása legutóbb is görcsös köhögőrohamokkal végződött.

 Íme hát a KÖPTETÉS természetes -és szerintem a legtöbb gyerek számára igen élvezetes- lehetőségei: 
   -Mazsola, szőlő: az enyéim önmagában is szívesen majszolják, de amikor már unni kezdték, egy tábla felolvasztott tejcsokiba kevertem 20 dkg mazsolát és száradás után pillanatok alatt el is fogyott ez a csokiba mártott finomság -ami persze boltban is kapható, csak jóval magasabb áron.
  -Tojássárgája: Én nyersen nem adom, de főtt tojásként, krémnek megfőzve, sütinek megsütve....
  -Savanyúkáposzta: őt azt hiszem, ragozni sem kell, hisz már önmagában  igazi egészségkúra.

 A lényeg, hogy ezek az élelmiszerek ként tartalmaznak, ezáltal fejtik ki hurutoldó hatásukat. Aki ért hozzá, biztosan sokkal több magas kéntartalmú étket is fel tudna sorolni.
 Ennek megfelelően az utóbbi napok étrendjében ezeket kombináltuk a nátha Mindenki által ismert természetes ellenszereivel, és ilyesmiket ettünk: a sült kolbász alá bőségesen pakoltunk vecsési káposztát és fokhagymát, de a nyers káposzta a vacsoránál is ott figyelt; egyik reggelire volt fokhagymás pirítós, a másikra mézes kenyér, és persze illatos hársfatea,  vacsira tojásban gazdag amerikai palacsinta, sőt desszertnek igazi terápiás somlói galuska, ami amellett, hogy a sütije is tojásból van és sok-sok mazsolát tartalmaz, a vaníliás és a csokis krémjét is tojássárgájából főztem, nem bolti pudingból. Holnapra pedig majonézes tojássalátát tervezek.

És hát gyereket somlóival gyógyítgatni végtelenül hálás feladat.

Nincsenek megjegyzések: