2008. október 7., kedd

Szilvás clafoutis

Ilyen nagyon csúnya képet sikerült csak kattintanom róla, mégis felrakom ezt a receptet. Ugye, ez magáért beszél?
Nagyon finom, nagyon-nagyon! Persze csak annak, aki szereti a tejespitét, mi családilag ezt a tábort gyarapítjuk. Azt hittem, a cseresznyésnél már nem jöhet jobb, de a szilvás mindent fölülmúlt. Természetesen sok-sok fahéjas porcukorba forgatva.


Szilvás clafoutis

Hozzávalók: 4 tojás, 120 g cukor, 120 g liszt, csipet só, 1 kávéskanál sütőpor, 300 ml tej, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál pálinka, 1 tk vanília esszencia, bő fél kilónyi szilva, ízlés szerint fahéj és porcukor
Elkészítés: A tojásokat géppel 5-10 percen keresztül verem, nagyon habosra, majd hozzákavarom a tészta többi hozzávalóját.
Kikent piteformába töltöm, és megszórom az elfelezett, kimagozott, fahéjas porcukorba forgatott szilvaszemekkel. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, és körülbelül 40 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések: