2009. február 24., kedd

Rántott csirke tepsiben

Latsiától indultam el, majd kilyukadtam Gabriellánál, ám reggel a boltban kereteket szabott a realitás: "Kukoricapehely? Ja, az pont elfogyott." Így paníroztam abba, amit otthon találtam.

A recept szuper, pillanatok alatt összedobható, és még a végén sincs macera a mosogatással, hiszen a hús alatt ott a sütőpapír, nem ég oda semmi. Finom is, hát kell ennél több?
Persze mindkét fent említett változatot ki fogom próbálni az eredeti leírás szerint is, sőt további lehetőségek pörögnek az agyamban.


Rántott csirke tepsiben

Hozzávalók: 10 dobverő, só, bors, 2 dl joghurt, 3-4 ek olívaolaj, szezámmag, gyalult mandula
Elkészítés: A dobverőket fűszerezzük, előbb joghurtba, majd mandulába vagy szezámmagba forgatjuk -elég sokat vesz fel. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, úgy pakoljuk bele a combokat, hogy ne érjenek össze, meglocsoljuk őket olajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.

6 megjegyzés:

Latsia írta...

Nagggyon gusztusos!!!!;O)

Gelvia írta...

Ez nagyon ötletes és hipergyors kajának tűnik, mármint nem a sütési idejét nézve, hanem az előkészítését :)

KÖszi :)

VOKinga írta...

Latsia, köszönet a receptért! :)

Szilvi, remélem, ízleni fog. Ez a változat a joghurt miatt nem olyan ropogós, enged pici levet, de igazán finom. Legközelebb Latsia receptje alapján is megsütöm, abban a joghurt helyett tojás van, valószínűleg az a rántott húshoz igazán közel álló változat.

trinity írta...

Szia, kukkants be hozzám, légyszi!

http://zamatesillat.blogspot.com/2009/02/kulonleges-barati-dij.html

Ottis írta...

Nézz be hozzám :-)

Gelvia írta...

Nézz be hozzám :)
Puszi